Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на ПУ

Градът Живот Новини
Янаки Стоилов

Начело сред тях е Елеонора Димитрова с успех 6.00 от следването си, общо 100 абсолвенти завършиха успешно 24-тия випуск

Министърът на правосъдието проф. д-р Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Сред тях бе и първенецът на випуска Елеонора Димитрова с успех 6.00 от всички изпити по време на следването си. Тържествената церемония се проведе в Спортната зала на висшето училище. Общо 100 студенти от редовна и задочна форма на обучение успешно завършиха 24-тия випуск от създаването на Юридическия факултет.

„Честито, колеги юристи! Юридическото образование отваря много врати. Дано да имате възможност да влезете през тази, която предпочитате“, пожела на абсолвентите правосъдният министър проф. д-р Янаки Стоилов.

Министърът на правосъдието посъветва дипломираните юристи да усъвършенстват своите знания, да развиват критично и самостоятелно мислене. „Не да заобикаляте закона, което се смята за висша юридическа техника, а да познавате всички тънкости за прилагане на правото“, подчерта проф. д-р Янаки Стоилов. Той добави, че богатите и силните обикновено има как да защитят своите права. „Вашата мисия е да се погрижите за правата на тези, които се нуждаят от подкрепа, за да почувстват силата на закона и да постигнат справедливостта, към която се стремят“, завърши проф. д-р Янаки Стоилов.

За безсънните нощи, незабравимите преживявания и крепките приятелства от изминалите 6 студентски години припомни на колегите си в залата отличничката на випуска Елеонора Димитрова. Тя благодари на преподавателите и на своето семейство и пожела на всички: „Да сбъднем мечтите си!“

По традиция абсолвентите на Юридическия факултет на ПУ положиха Галилеева клетва – да ползват науката за напредък и хуманизация. Заедно с дипломите си те получиха по един екземпляр от новото издание на Конституцията на Република България. Отличниците бяха наградени с грамоти от Апелативна прокуратура – Пловдив. Първите трима от випуска получиха и награди от пловдивската Адвокатска колегия.

Споделете ни във:

1 thought on “Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на ПУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.