Свикаха общо събрание на „Пълдин Туринвест” за увеличение на капитала на смесеното дружество

Актуално Градът Новини Под ножа

„Със съдействието на Община Варна Гергов ще увеличи дела си в Пловдивския панаир и от 50.3 %, ще има власт над 79.3 %, даващи му реално правото дори и при изискуемо квалифицирано мнозинство да може да взема всички решения”, съобщи днес общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова.

Вчера в комисиите в ОбС е било разгледано предложение за свикване на Общо събрание на акционерите в смесеното дружество с две точки от дневния ред- промяна на устава и вдигане на капитала на дружеството с близо 16,3 милиона лева.

„ Предлага да се увеличи капитала на дружеството с апортна вноска от Община Варна, която представлява дяловете й в Панаира. Де факто процентният дял на всички в Пълдин Туринвест ще намалее, но Гергов ще продължи на има над 67 % (квалифицирано мнозинство), а чрез Пълдин Туринвест си осигурява такова (79.3 %) и в Панаира. По конкретното предложение дори да се съгласим, че Община Пловдив ще гласува против, то делът ни не е достатъчен, за да го спрем. Остава в ръцете на община Варна да не вземе решението за апорта”, коментира Веселина Александрова.

Очаква се местният парламент да реши представителят на общината в Общото събрание да гласува против увеличението на капитала.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.