Стартира дарителска кампания в подкрепа на “Св. Мина”

Градът Изпод тепето Новини

Община Пловдив обяви дарителска кампания за подпомагане усилията за привеждането на МБАЛ “Св. Мина” в ковид-болница. Направен е анализ на състоянието и са описани необходимите ремонти дейности, апаратура и медицински консумативи, които спешно трябва да се подсигурят, за да може общинското лечебно заведение да функционира нормално в отговор на заповедта на РЗИ за разкриване на 137 легла за болни от коронавирус.

” Приоритетно е разгледана съществуващата кислородна система, която покрива една трета от леглата и се нуждае от ремонт, а за останалите две трети е изработен проект и изграждането му започва веднага.  Сума за доизграждане на инсталацията е 75  000 лв. Тъй като болницата не разполага с подобни средства, кметът Здравко Димитров отправи апел към общините от Пловдивска област, чиито жители също се лекуват в болницата, по примера на Община „Родопи“, да направят дарения”, съобщават от общинската пресслужба.

Отворена е и дарителска сметка на МБАЛ “Св. Мина”, по която фирми и граждани също могат да предоставят средства и да подпомогнат общинската болница. Лечебното заведение приема директни дарения на предпазни маски, защитни облекла и други консумативи, свързани с работата на медицинския персонал.

” Припомняме ви, че средствата, които общината предложи да бъдат използвани за тези неотложни дейности по решение на общинските съветници бяха пренасочени за други цели”, допълват от общинския пресцентър.

Сметка, на която може да се даряват средства е: 

“МБАЛ “СВЕТИ МИНА-ПЛОВДИВ“ ЕООД

Булстат: 100000115531627

ОБЩИНСКА БАНКА, филиал Пловдив

IBAN: BG10 SOMB 9130 1010 1606 02

BIC: SOMBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19

Споделете ни във:

5 коментара за “Стартира дарителска кампания в подкрепа на “Св. Мина”

 1. По сметката не се приемат моите КЮЛЧЕТА, к’о ша пра’я сига?

  (Фместо асфалтови километражи БоБоТРИ да беше осигОрил от ония яките КАШОНИ с отпечатано в единия край HEAD, че ф черни найлонови чували със цип сякаш неуютно…)

 2. Ако беше Кампанията ЗАПОЧНАЛ фместо “стартирала” (?!? КАПИШ?) можеше да я бъде, ама прекалено плямпат ИНГИЛИЗКИ напоследък съселяните, та …
  А СелСъветът си го бива вече, както сме се издокарали, прави са коментаторките === особено десетината ЗАМове на баскетБОЛНИЯ МОЗЪКЛИЯ КлЕТ със калабалък РАЙове, със софиянският “господар” на Трихълмието (дето не знае разликата между щерна и кладенец, та в АМТИ +И +Цирк щели да го ограмотяват и да му присъдят ИЗГОДНО Докторат Хонорис Кауза!) и със ОПГ Организирана Престъпност Шайка Пловдив’2019 и Пловдив’2020 и Пловдив’2222 и даже ‘3333!
  Хвала, САРБ!

 3. Няма такава държава. Вие сте жалка шайка, малоумници. Пасмина някаква. Каква община, какви 5 лева? Криза ше борим с дарения. Болница ще обурудваме с дарения. От март досега бляхте. Целия Щаб, начело с Каназирева и цялата Община, аут!!! Спешно хвърляйте оставките. Палячовци..

  1. СПАСЯВАНЕТО НА ДАВЕЩИТЕ СЕ Е ГРИЖА НА САМИТЕ ДАВЕЩИ СЕ.
   ВЛАСТЕЛИНИТЕ СМЕ ЗАЕТИ СЪС ОП (ОПГ?) ЗА СТАДИОНИ (ПО ВРЕМЕ НАЧУМА) СЪС АСФАЛТИ И С КОЛТУРНИ ФЕСТИВАЛИ; И С ОВОЛНЯВАНЕ НА ЛЕКАРИ И НАЪСЪКВАНЕ НА ПРОКУРАТУРЦИТЕ И СЪС ЛЕЖАЧКА Ф “КАРАНТИНА”.
   В СУРП КЕВОРК ИМАТ АРМЕНСКИ ПОП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.