Служител на ДАНС отива на съд за подкуп

Градът Криминале Новини Темида

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 50-годишният служител на ДАНС Борислав Христов. Той е предаден на съд за това, че на 09.09.2021 г. в с. Ведраре, в качеството си на длъжностно лице – експерт в сектор в ТД „НС“, е поискал дар от другиго – сумата от 1500 лева, която не му се следва и на същата дата в с. Ведраре той е приел парите. На 20.10.2021 г.  Христов е поискал от същото лице сумата от 1000 лева, която не му се следва и на 11.11.2021 г. в Пловдив е приел сумата от 750 лева.

И в двата случая парите са били поискани и получени, за да не извърши Христов действие по служба – за да не докладва констатирани нарушения от страна на пострадалия – земеделски производител, във връзка с водено оперативно дело за наблюдение в качеството му на експерт в ТД на „НС“ Пловдив.

Христов, който бил служител на ДАНС в Пловдив, се срещнал с пострадалия свидетел и му заявил, че спрямо него се води проверка за нарушения като земеделски производител, има събрани материали, нещата са много сериозни и може да се стигне до арест. За да бъде предотвратено задържането и по-нататъшно разследване, той поискал и получил горепосочените суми. Малко след предаване на парите той е бил задържан от служители на МВР.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева.

По делото са разпитани свидетели, извършени са експертизи, иззети са веществени доказателства и др.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Споделете ни във:

1 thought on “Служител на ДАНС отива на съд за подкуп

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.