Руски „десант” за честването на 143 г. от Освобождението на Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Анатолий Макаров се включи в церемонията, в една от последните си публични изяви като посланик у нас

Кметът Здравко Димитров и почетният руски консул Георги Гергов не присъстваха на събитието

Руски „десант” беляза честването на 143 години от Освобождението на Пловдив днес. Посланикът на Руската Федерация у нас Анатолий Макаров, Сергей Черьомин – министър в Правителството на Москва и Началник на Департамент “Външноикономически е международни връзки” на руската столица, както представители на руското посолството и Дома на Москва в София, се поклониха пред паметника на капитан Бураго и поднесоха цветя в днешната церемония.

Посланик Анатолий Макаров поднася цветя на паметника на капитан Бураго

Впечатление направи отсъствието на кмета Здравко Димитров и изключения от БСП почетен руски консул Георги Гергов. В събитието се включиха най-приближените до отстранения от Столетницата социалисти. В страни, далеч от официалните гости, бе и основният им опонент- Иван Петков- Бебето.

Това бе първото присъствие на руски дипломати на церемонията по честването на Освобождението на града в последните две десетилетия. Събитието е и една от последните публични изяви на Анатолий Макаров като посланик на Русия у нас, след като вчера президентът Владимир Путин издаде указ за назначаването на Елеонора Митрофанова на поста. Очаква се тя да поеме щафетата от Макаров идния месец.

Идването на руските гости очаквано превърна церемонията в русофилско събитие. Цветя на паметника на капитан Бураго поднесоха множество ярки привърженици на Владимир Путин. Някои от тях дойдоха с автомобили, „брандирани” с лика на президента на Руската Федерация.

С руското и българското знаме в ръка, червени карамфили на паметника поднесе председателят на движение русофили „Петко Войвода” Иван Иванов.

Споделете ни във:

2 коментара за “Руски „десант” за честването на 143 г. от Освобождението на Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

  1. Дълбоко съм признателен на царска Русия за помоща им! Ала като видя такива брандирани коли и чобани като тоя с грузинската вежда и двата флага ме вадят от чаршафа и потурите ми. Дано алах да му скъса ангренажния ремък И да ни отърве от тази ватенка със зачарвен нос и кални гамаши!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.