Ричард Мантърлиев представя видео клипа на „Сън в тъга“ в Пловдив

Актуално Градът Култура Новини
Под Тепето

Официалната първа прожекция на видео клипа към първото авторско парче на български език на популярния изпълнител от Гласът на Българя, сезон 2021 г. Ричард Мантарлиев ще се състои в бар Котка и Мишка Local в Капана. Промоцията е насрочена за неделя, 10 юли, в 21 часа.

Песента  вид е откровение, вдъхновено от моменти в живота когато достигаме пределна точка, разкрива за „Сън в тъга“ авторът. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на НФК „Творчески Инициативи“ 2021 г.

Още за събитието може да видите във Фейсбук.

Ричард Мантарлиев е пловдивчанин, който е роден в Германия. Родителите му предначертават неговата съдба, като го кръщават на легендарния Ричи Блякмор и му купуват китара, когато той е още на 2. Навършвайки 10 години, той се премества да живее в Пловдив, от където са и родителите му. За едно лято той се научава да чете и пише на български и започва 4-ти клас в училище. На  12 започва да свири на китара и 3 години по-късно, първият концерт с първата банда вече е факт. Вече пълнолетен, той заминава за Виена, където учи в American Institute of Music, но не завършва образованието си. Музикалната му кариера е изпълнена с безброй изяви по клубни сцени и фестивали, след което през 2004 участва в Германския музикален формат POPSTARS, проведен от Австрия, Швейцария и Германия, където той остава последен финалист. През 2010 печели конкурса за най-добра българска рок банда  ROCK ONLY. През 2021 участва в „Гласът на България“ и отново показва заряда, с който той умее да завладява. С изявите си в и извън страната, Ричард  добива голяма популярност сред ценителите на Блус Рока, именно с харизматичния си дух и изключителното съчетание на китара и глас.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.