Разследват смърт в ареста на затвора в Пловдив

Градът Криминале Новини Темида

Районна прокуратура – Пловдив извършва разследване за смъртта на 47-годишен мъж, открит мъртъв в арестно помещение в Пловдив, съобщиха от държавното обвинение. Арестантът е с инициали Й.С.

Днес около обяд, той е бил открит мъртъв в арестно помещение в сградата на Областната служба „Изпълнение на наказанията“, гр. Пловдив.

Откриха мъртъв 47-годишен арестант в килията му

Извършените първоначални действия по образуваното досъдебно производство сочат за данни, че Й.С. сам е сложил край на живота си. Той е оставил предсмъртно писмо. Бил е задържан по обвинение за опит за убийство. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

Инициалите и годините на мъжа съвпадат с тези от криминално-съдебната хроника от края на август тази година.  На 31.08. в Скутаре 47-годишният Й.С. и 66-годишният Д.С. употребявали заедно алкохол. След полунощ, Й.С. възпроизвел два изстрела с газов пистолет, при което Д.С. му направил забележка. Ядосан от това, Й.С. взел нож от масата и пробол Д.С. в областта на гръдния кош, а после избягал.

Пострадалият успял да се обади за помощ на тел. 112. Пристигналият на място лекарски екип го откарал за оказване на спешна помощ в лечебно заведение в Пловдив, където претърпял операция.

В резултат на извършените от служители при РУ – Труд, І РУ и сектор “Престъпления против личността“ при ОД на МВР – Пловдив незабавни издирвателни мероприятия, извършителят на деянието е бил установен и задържан.

По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, назначени са експертизи, разпитани са свидетели.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.