Откриха две нови сгради на СУ „Любен Каравелов“

Градът Живот Изпод тепето Новини

Нови две сгради на СУ „Любен Каравелов“ откриха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и заместниците му Стефан Стоянов и Пламен Райчев. Сградите са изградени по проект „Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ на Оперативна програма „Региони в растеж“.

„Няма как това, което виждаме, да не ни радва. Вашето училище се превърна в едно от най-хубавите в България. Ползвайте го със здраве, с чувството че е ваше и го съхранявайте, защото тук ще учат още доста ученици след вас. Пожелавам ви да бъдете здрави и на добър час“, заяви  кметът Димитров преди да пререже лентата на новия комплекс със спортна зала и 25-метров басейн.

„Горещо благодаря на Община Пловдив за това че сбъдна мечтите ни, дори ги надмина. След 86 години история ние най-после имаме физкултурен салон и този ден със сигурност ще остане в летописа на училището. Нашето училище ще е едно от най-модерните в страна“, подчерта директорът на СУ „Любен Каравелов“  Славка Щерева.

Учебният комплекс в сграда 1 на СУ „Любен Каравелов“ включва басейн с 4 коридора, с дължина 25 метра и широчина 12 метра, многофункционална спортна зала за волейбол, баскетбол, футзал и хандбал, която е снабдена с електронно табло, както и топла връзка към основната сграда. Стойността на строителните дейности е общо 2 885 415 лева с ДДС.

„Намираме се в салона, на място на който имаше трафопост. Инж. Калев беше забравил, че тук, в средата има трафопост. Затова се забавихме, преместихме го отвън”, обясни Здравко Димитров.

Той добави, че след като е изградила модерната спортна база, общината е длъжна да помага за поддържането й и издръжката й. „За басейна има 5-годишен гратисен период, в който няма как да се събират такси. При всички случаи общината ще предвиди в бюджета средства за басейна“, добави кметът.

Пак днес той откри и обновената сграда 2 на училището на улица „Марагидик“ №37. Той и останалите официални лица бяха впечатлени от кабинетите за индивидуално обучение на младите музиканти, във всеки от които има пиано. В сградата са изградени и две зали за танцовите ансамбли, както и голяма зала за представления, оборудвана с художествено осветление. На първия етаж е разположено и собствено професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини. Дворът е облагороден, изградена е открита спортна площадка, а около нея са разположени места за близо 100 зрители. Стойността на ремонта на сградата е 2 423 814 лева с ДДС.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.