Осъдиха един от убийците зад Джумая джамия за побой, счупил 6 ребра на приятелката си

Градът Криминале Новини Темида
Убийство Капана

Един от обвинените в убийството на бездомник на стълбите зад Джумая джамия получи 3-годишна ефективна присъда за друго престъпление- нанасяне на тежък побой и причиняване на средна телесна повреда на приятелката си. По досъдебно производство на Районна прокуратура 44-годишният Цанко Петрунов бе признат за виновен за това, че  на 18 май 2021 г., при условията на опасен рецидив, е счупил 6 ребра на половинката си, което довело до причиняване на трайно затрудняване движението на тялото.

На Петрунов е наложено наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим по споразумение, одобрено от Районен съд–Пловдив. Той е признал вината си.

По делото е установено, че Цанко Петрунов и М.В. живеели на съпружеска начала. На 18 май 2021 г. между тях възникнал скандал след употреба на алкохол. Той  нанесъл множество удари по тялото на приятелката си, която по-късно е била настанена в болница за лечение.

Определението на Районен съд–Пловдив е окончателно.

Спрямо Петрунов е внесен и обвинителен акт в Окръжен съд–Пловдив за това, че в съучастие с К.С. на 07.07.2021 г. умишлено са пребили до смърт бездомник зад Джумая джамия.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.