Ограничават превозването с каруци в район „Северен“

Градът

За последната година са регистрирани 11 тежки ПТП с каруци, а за последните пет години са общо 108 произшествия-съобщава кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев

Въпреки, че забраната за движение на каруци на територията на град Пловдив е въведена още през 2013 година, с изменение в Наредба № 2 за организация и безопасност на движението, в града все още може да бъдат забелязани по определени маршрути движение на каруци. Те обикновено се управляват от малолетни или не достатъчно грамотни граждани, което създава огромни рискове за останалите участници в движението.

Друг голям проблем е товарът, който пренасят каруците. Обикновено той е извън габаритен и включва: строителни, промишлени, битови или животински отпадъци. Поради същите причини вчера в района беше конфискувана поредната каруца.

С оглед опазването на безопасността и здравето на пловдивските граждани, кметът на район ,,Северен” предприе драстични мерки за ограничаване на движението на каруци и коне,  изхвърлянето на отпадъци от различен произход извън регламентираните за това места в район ,,Северен”.  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.