Обвиниха в измама Сергей Димитров, представял се за депутат

Градът Криминале Новини Темида

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 33-годишния Сергей Димитров за измама. Той бе арестуван за това, че на неустановени дати през 2021 г. и 2022 г. в Пловдив и в Асеновград, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у трима мъже и една жена, като им е причинил имуществени вреди в размер на общо 12 950 лева.

До момента е установено, че Сергей Димитров е извършвал измамите като се е представял за депутат, адвокат, съдия, представител на религиозна организация и посредник на политическа партия. Той използвал няколко схеми. Димитров обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило.  Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. Сергей Димитров получавал заплащане, но не извършвал услугите.

На 12 юли 2022 г. след подаден сигнал и извършени оперативни мероприятия от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, Димитров е бил задържан в Пловдив. При личен обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис „народен председател“.

Той е имал офис за консултации в центъра на Пловдив. Там приемал хора като се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и др. дейности.

И в момента по делото се извършват активни действия по разследването.  Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. В този срок предстои да се прецени за внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.