Общината ще разчита на държавата за пълното завършване на стадион „Христо Ботев“

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини
Здравко Димитров

Общината ще разчита на държавата за осигуряването на средства за пълното довършване на стадион „Христо Ботев“. Това се разбра от коментар на кмета Здравко Димитров, след днешното гласуване на нов дългосрочен общински заем на стойност 44 милиона лева за спортна инфраструктура. И след него ще са нужни допълнителните 16,5 милиона лева пълното реализиране на проекта за Колежа.

„Да се надяваме, че ще дойдат на власт по-разумни хора, които ще помислят за бъдещето на нашите деца. В залата дадох пример как министърът на спорта се е отнесъл към спортните обекти на Пловдив. Бяха отпуснати пари от г-н Борисов, но те не са достатъчни и ние търсим вариант. Сега със заем. После да се надяваме, че ще ни управляват разумни хора, които ще помислят за спортната инфраструктура, по която години наред не е пипано нищо. Тухла върху тухла не е поставяна“, коментира Здравко Димитров.

Той обясни, че трите спортни обекта трябва да бъдат завършени, защото общината го дължи на спортната общественост.

“ Като да не забравяме, че се строят и изложбени зали, музеи на открито. Нека не забравяме, че започваме Небет тепе и Източната порта. Тази седмица или другата. На финала сме, но Пламен Райчев се разболя за съжаление. НИНКН ни забавиха там. Сега трябва да се справим с времето- имаме година и половина за довършване на обекта. Длъжни сме“, добави кметът.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Общината ще разчита на държавата за пълното завършване на стадион „Христо Ботев“

  1. То мислиш ли за децата изобщо? Че държавата да мисли???тази дейност мисловна хич не ти се отдава!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.