Корейски гигант проучва възможностите да инвестира в „Тракия икономическа зона“

Гласове Градът Изпод тепето Новини

Корейски гигант проучва възможностите да инвестира край Пловдив. Това стана ясно на днешната среща на кмета Здравко Димитров  с корейска бизнес делегация, проучваща възможностите за стъпване в „Тракия икономическа зона“. На срещата присъстваха заместник кметът по “Oбразование, бизнес развитие и европейски политики” Стефан Стоянов и Пламен Панчев, изпълнителен директор на ТИЗ.

Водачът на делегацията от Южна Корея Сун Хо Банг е президент на филиала на Филипс във Великобритания, чиято основна дейност е производството на батерии.

„Инвестициите, които се правят в Тракия икономическа зона, са благодарение на доброто сътрудничество на бизнеса с Община Пловдив и съответно с държавата. Нашата задача е да пазим взаимния интерес, защото само с коректност и работеща администрация ще задържим сегашните инвеститори и ще продължим да бъдем желан партньор за нови. Непосредствената близост на Летище Пловдив и изградения интермодален терминал също са предимство за фирмите, които искат да инвестират в региона“, заяви на срещата кметът Димитров.

Стефан Стоянов запозна гостите с възможностите на най-бързоразвиващата се икономическа зона в Югоизточна Европа, като отбеляза че над сто водещи световни компании вече имат изградени свои производства тук.

Гостите бяха категорични, че проявяват силен интерес към инвестиция в Тракия икономическа зона и единствено пандемията е осуетила досегашна тяхна визита под тепетата, като следващото им посещение ще бъде заедно с мениджърския екип на фирмата за уточняване на подробности за сътрудничеството.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.