Кметът Здравко Димитров призова общинските служители да се ваксинират

Власт Градът Новини

 

Кметът Здравко Димитров се обърна към служителите на администрацията на Община Пловдив с призив да се ваксинират. Писмото е разпространено до всички служители на общинската и районните администрации, както и до общинските предприятия.

„Ковид – 19 се оказа по-продължително и сериозно предизвикателство, отколкото очаквахме. Пандемията остави своя отпечатък върху ежедневието ни. Единственият начин да се върнем към нормалния си начин на живот е масовата ваксинация“, се казва в обръщението на градоначалника.

По думите му е притеснителна тенденцията, че голяма част от българското население, за които няма медицински противопоказания, отказват или отлагат да се ваксинират и допълва, че няма основание народът да се съмнява в постиженията на науката и да не следва опита на повечето европейски държави.

„Ние, като общински служители, е необходимо да бъдем пример за останалите и да подходим с разум. Служебните ни ангажименти ни налагат да работим и да се срещаме с много хора, което е рисково в тази динамична епидемиологична обстановка. За да пазим себе си, семействата си, колегите си и хората, с които работим, е необходимо да вземем всички превантивни мерки“, апелира кметът Здравко Димитров като добавя, че той и всички зам.-кметове на общината са вече напълно ваксинирани.

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

Споделете ни във:

2 thoughts on “Кметът Здравко Димитров призова общинските служители да се ваксинират

  1. Глей си работата е измекяр СЕЛСКИ ГЕРБЕРАСТКИ.ВЯРВАЙТЕ НА ИЗВРАТЕНАТА НАУКА ,,ИЗЯДЕНИЯ ПРИЛЕП В УХАН,, ДА ВИ ИМАМ И НАУКАТА.СПРЕТЕ НАТОВСКИТЕ ПСЕТА, КИТО НИ ЗАРАЗЯВАТ

  2. Няма какво да апелира, ами да задължат цялата администрация да се ваксинира. Влезте в която и да е сграда на общината или държавна служба – масово служителите се разкарват без маски, включително апелиращият и заместниците му. Ваксинирани са една нищожна част от админидтрацията, а повечето работят с граждани. Като първобитни общество сме, воглаве с избраниците ни! Срамна история!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.