Кметът иска среща със собствениците на складовете на Кудоглу

Градът

Липсата на паркоместа може да замрази проекта за възстановяването му

В становището на Националният институт за недвижимо културно наследство се забранява на инвеститорите да събарят вътрешни стени, а това прави изграждането на подземен паркинг невъзможно

Пореден проблем с възстановяването на изгорелите тютюневи складове стана ясен днес по време на сесия на Общински съвет – Пловдив. Администрацията е притеснена за ремонта на складовете на дарителя Димитър Кудоглу,коментира кметът Иван Тотев.

„По думите му, от една страна има редица предписания на НИНКН по проекта, от друга – ние няма да приемем сграда без паркоместа и влизаме в параграф 22,“ заяви градоначалникът. За това той ще поиска среща със собствениците, на която да бъде обсъден проблема. Според ояснението му, в становището на Националният институт за недвижимо културно наследство се забранява на инвеститорите да събарят вътрешни стени, а това прави изграждането на подземен паркинг невъзможно.

Тотев коментира още, че най-вероятно всичко ще си остане така и ще замразят проекта, ако решението на инвеститорите не предложи изход от тази ситуация. По думите, като цяло всичко е наред с проектите в Тютюневи град и се очаква движението по ул. „Иван Вазов“ да бъде пуснато през месец май.

Кметът съобщи още, че започва реконструкция в зоната около Голямата базилика и целия квартал около Понеделник пазара. Ще се ремонтират тротоарите и ще се обособят места за паркиране.

„Същото това имаме възможност да го направим и в Тютюневия град. Как да го направим? Ние не знаем кога ще си махнат скелето и дали въобще ще си го махнат,“ коментира Тотев.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Кметът иска среща със собствениците на складовете на Кудоглу

  1. Както в Испания – паркинг е партерния етаж и ако се налага – горния. Та жилищните етажи може и от 2ри или 3ти да започват. Така не се копае под сградата. Напълно възможно навярно за нашата ситуация. Или да се разберат единия склад да стане на паркинг (този с останали само външни стени), а другите да са жилищни. Симбиоза.

  2. Пак ще се повторя, след като коментара ми беше изтрит. Всичко е една мръсна игра и прах в очите. Пловдив бавно го унищожават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.