„Кажете ДА на Вашата мечтана сватба” в Пловдив

Градът Живот Новини
ОП „Радостни обреди“ и ОИ „Старинен Пловдив” се включват в сватбеното изложение „Кажете ДА на Вашата мечтана сватба” с общ щанд и много идеи за най-специалния ден
В навечерието на Свети Валентин, на 12-ти и 13-ти февруари, Гранд Хотел Пловдив ще даде възможност на бъдещите младоженци и техните близки, по забавен и информативен начин да се срещнат с „всички замесени“, които могат професионално да помогнат да се подготви този толкова специален ден – сватбата.
По традиция залите, в които ще се проведе изложението „Кажете ДА на Вашата мечтана сватба”, ще бъдат преобразени от сватбени агенции. Ще се представят водещи фирми за професионално осветление, фотографи и видеографи. Предвидени са множество интересни лекции, както и презентации на бижута, сватбени облекла, гримьори и всичко това, придружено с „тематична“ музикална програма.
Със съвместен щанд в изложението ще участват две общински структури – ОП „Радостни обреди“ и ОИ „Старинен Пловдив”. Експерти от ОП „Радостни обреди” на място ще предлагат резервация на дата и час за граждански брак, избор на ритуална зала, както и информация за различните видове ритуали, в т.ч. и „златна“ и „сребърна“ сватба и необходимите документи за сключване на граждански брак.
Служители на ОИ „Старинен Пловдив” ще предоставят информация за възможностите да се реализират сватбени ритуали във възрожденски къщи или в обекти от античността, ще насочат бъдещите младоженци как да запечатат паметния ден с незабравима фотосесия сред културно-историческото наследство, която ще остане безценен спомен за цял живот.
Припомняме, че през 2022 г., за пета поредна година, от ОП „Радостни обреди” и ОИ „Старинен Пловдив”, с подкрепата на Община Пловдив, ще организират инициативата “Море от любов в Стария град”.
В нея кандидат-младоженци могат да сбъднат приказната си сватба в атмосферата на живописните калдъръмени улички, сред пластовете история на хилядолетен Пловдив. “Море от любов в Стария град” е част от традиционния арт фестивал „Празници на Стария град“ и предлага изнесен ритуал на едно знаково място – до фонтана на ул. „Съборна”. Място, заредено с вибрациите на изкуството, между двете сгради, приютили постоянните експозиции на забележителните творци Златю Бояджиев и Георги Божилов – Слона.
Партньорството между ОП „Радостни обреди“ и ОИ „Старинен Пловдив” не за първи път успява да вплете очарованието на калдъръмите и цветните фасади, на историите и легендите, посветени на любовта с уникалната атмосфера на древния и вечен град. Със сигурност Пловдив е сред най-подходящите места, където би могло да се случи най- съкровеното събитие за една влюбена двойка – сватбата.
Съвсем не е случайно, че Пловдив бе номиниран за „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations, а резултатите от гласуването го класираха в ТОП 5 и е на първо място в класацията на водещия уебсайт за туризъм в Европа – EuropeanBestDestinations.com за „Най-романтични дестинации” за 2022 г.
Изложението е с работно време и в двата дни от 09:00 до 18:00 ч. Достъпът се осъществява съгласно актуалните противоепидемични мерки в страната. Входът е свободен.
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.