Хакафе сменя локацията

Градът

Снимка: Стефан Чеканов

Причината е разрастването на техните партньори от „Програмиста” ЕООД

След като вратите на Хакафе хлопнаха, мнозина хора се запитаха какво се случва с мястото. То спечели почитатели не само от Пловдив и страната, но и признанието на редица международни издания, които писаха за тях, сред които е и „Файненшъл таймс”. Любителите и хората, които работят в сферата на високите технологии и IT сферата, обаче, няма да се лишат от любимото си място за срещи.

Хакафе всъщност не затваря врати и няма да престане да съществува. То просто сменя локацията. Вече няма да се организират срещу на ул. „11 август”, но новото пространство е съвсем наблизо. Съвсем скоро, феновете и професионалистите, които се помещаваха под покрива му, ще се виждат отново на ул. „Опълченска” 13 (сградата на „Битова техника”). Откриването ще се състои съвсем скоро, на първия учебен ден – 15 септември, като все още не е обявен час за събитието.

Тъй като при нас пристигнаха редица запитвания, относно темата, ето и каква е причината за наложилата се промяна. Съществуваха какви ли не предположения и спекулации, относно закриването на Хакафе на предишното си местоположение, но всички те се оказаха неверни. Смяната на мястото се налага поради разрастването на фирмата „Програмиста”, които са партньори на мястото, което бързо събра почитатели. Най-вероятно е, помещението на „11 август” да се превърне в офис, но важното в случая е, че Хакафе остава в Пловдив!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.