БизнесГрадътНовини

EVN Топлофикация е в готовност за начало на отоплителния сезон

EVN Топлофикация е в готовност да стартира топлоснабдяването по-рано при желание на отделни сгради. Въпреки че тези условия към момента в Пловдив не са налични, EVN Tоплофикация напомня, че клиентите имат възможност да поискат по-ранно включване на абонатната станция в тяхната сграда. За целта е необходимо представяне на протокол от общо събрание на сграда етажна собственост. Протоколът се предоставя в EVN Офис в Пловдив или при съответната фирма за дялово разпределение (ФДР).

Всички над 1200 абонатни станции на EVN Топлофикация осигуряват автоматичен контрол на топлоподаването в зависимост от външната температура. Във всяка абонатна станция са инсталирани контролери, които позволяват ефективно управление на топлоподаването.

За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

EVN Топлофикация съветва своите клиенти да преминат на дистанционен отчет на уредите за топлинна енергия и битова гореща вода.Той дава редица предимства:

  • пълен и точен ежемесечен отчет на всички уреди в сградата в един и същ ден
  • без изравнителни сметки и без влизане в имота за отчитане
  • без необходимост от самоотчет.

Важен акцент е и реконструкция на вертикалната сградна инсталация в нова, oт хоризонтален тип. Чрез хоризонталната инсталация централното отопление се превръща в индивидуална услуга. Нейните предимства са:

  • отпадат вертикални тръби през апартаментите
  • без индивидуални разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите в апартамента
  • отчитане на консумацията чрез един уред (индивидуален топломер), който се монтира до входа на жилището
  • без влизане в имотите за отчитане
  • намаляване на разходите за енергия за сградна инсталация до незначителни.

Тези и други практични съвети бяха представени по време на проведения в края на октомври „EVN Toплофорум“ – срещи наEVN Топлофикация с домоуправители на топлофицирани сгради в Пловдив. Срещите се организираха по райони. Основният акцент бяха дейностите по подготовка за сезона, изградена нова топлопреносна мрежа, както и примерите за удобствата при клиенти в сгради, извършили реконструкция на сградната инсталация.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина