Асоциациите на заведенията се канят да протестират, ако браншът не заработи на 1 февруари

Градът Живот Новини Под ножа

Двете браншови организации, които бранят интересите на заведенията в страната- СЗБ и БАЗ обявиха стачна готовност в открито писмо до медиите. Те са категорични, че ако не бъдат отворени на 1 февруари, ще протестират.

“Ако решението на щаба и правителството в четвъртък не е в интерес на бранша и не кореспондира с нашите искания, преминаваме към ефективни стачни действия! Тяхната форма е в процес на обсъждане, но не изключваме, както организиране на протест, така и Гражданско неподчинение по примера на колегите ни от Италия!”, пишат в позицията си двете организации.

Те  подчертават, че единственото решение, което е приемливо за тях, е отварянето на заведенията тип ресторанти и кафе-клубове от 01.02.2021 година, при условията, които бяха в сила преди тяхното затваряне, а на 01.03.2021 година да заработят и всички останали нощните клубове, като ограничението в работното време да отпадне.

” Това е желанието на над 80% от членовете на двете асоциации, гласували в проведената анкета. Подобно допитване, но този път до по-широка аудитория, беше направена и през двете Фейсбук страници на сдруженията, като там резултатите бяха напълно аналогични, но този път в отговорите се включиха и служителите в заведенията, както и клиенти. Контактите, които поддържаме и с представителите на останалите затворени сектори, като фитнеси и молове, изявяват своята безусловна подкрепа за активни стачни действия”, заявяват още от двете браншови организации.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.