Арестуваха 22-годишен мъж за серия от грабежи над жени

Градът Криминале Новини Темида

22-годишен мъж бе арестуван за серия грабежи над жени. Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Ф.П., за това, че на 23.12.2021 г., в Пловдив, в условията на опасен рецидив е извършил грабеж спрямо 68-годишна жена. Той отнел дамската й чанта с намиращите се в нея вещи – портмоне, мобилен телефон, ключове и др., като използвал за това сила. Към досъдебното производство са приобщени и още два случая в Пловдив с нападения над жени от обвиняемия.

На 27.01.2022 г. Ф.П. отнел чрез издърпване дамска чанта от 53-годишна жена, след като я съборил на земята. В чантата имало 350 лева и други вещи.

На 31.01.2022 г. Ф.П. нападнал и трета жена, която също съборил на земята, дърпал раницата й и я заплашвал. Пострадалата успяла да избяга и бил подаден сигнал в полицията. Грабежите са били извършени около 20 часа, докато жените се прибирали от работа към домовете си в широкия център в гр. Пловдив.

Ф.П. е задържан на 7 февруари 2022 г. първоначално за 24 часа по Закона за МВР, а впоследствие и за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес по искане на Окръжна прокуратура съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ф.Н. Той е осъждан многократно за престъпления против собствеността – кражби. За последно е излязъл от затвора през декември 2021 г.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.