ГрадътЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Апарат с гастроскоп и колоноскоп от ново поколение в Пловдив

Система от такъв висок клас е единствената на територията на Пловдив и областта

 

Иновативна система модел „Imagina“ на японския производител Pentax бе закупена за Отделението по Гастроентерология в болница „Медлайн“.

С нейното инсталиране се цели повишаване на нивото на диагностика на труднозабележими образувания в гастроинтестиналния тракт, тяхната биопсия или тяхното миниинвазивно хирургично отстраняване.
Апаратът е окомплектован с гастроскоп и колоноскоп с HD чип от ново поколение и с иновативен светлинен източник, инсталиран в далечния край на системата. Тя е изцяло дигитална, с най-висока разделителна способност.

„Тя ни е много необходима в момента, тъй като все по-често в отделението постъпват пациенти с онкологични заболявания, заяви началникът д-р Елена Топалова. – За жалост заради пандемията от COVID-19 голяма част от тях идват с доста напреднал туморен процес и терапевтичните възможности при тези пациенти са значително ограничени.“

Предимствата за ранното откриване на злокачествени образувания на системата са няколко: освен високата разделителна способност, системата предлага три броя диагностични филтри, наречени виртуална хромоендоскопия i-Scan, които осигуряват различен поглед на екзаминатора върху структурата на лигавицата, нейния цвят и строежа на капилярните съдове. Това позволява изключително подробен оглед на всяко съмнително място.

В допълнение за пълна проследимост на процеса колоноскопия, има и гастроскоп, доставен заедно със системния център. Те спомагат за повишаване комфорта на пациентите, тъй като техните гъвкави eлементи са създадени за по-безопасно, по-малко болезнено и по-пълноценно изследване на вътрешните органи чрез вградените в тях високи технологии.

Системата предлага възможности за снимков, видео и аудио архив за всеки пациент, като обемът на записаните снимки или филми е неограничен, което улеснява даването на второ мнение или допълването на изследването с хирургична консултация. Тя също така поставя много висок хигиенен стандарт чрез улеснения и по-ефективен начин за дезинфекция на целия апарат без употребата на адаптери за херметизация на дигиталния порт.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Да допълнете подробно !!! как ще се ползват пациентите с права /не Заплатено/от тази система за профилактика.???

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина