48-часово LAN Party за създаване на виртуални и настолни игри в Пловдив

Градът Живот Новини

На кого му трябва сън, когато можеш да създадеш прототип на игра в рамките на един уикенд? 

За седма година Plovdiv Game Jam ще комбинира любовта към игрите, креативността и способността за работа под напрежение, докато дава възможност на своите участници да завържат нови запознанства и да прекарат уикенда по един по-нестандартен начин. Plovdiv Game Jam 2020 е част от Global Game Jam – 48-часов маратон за разработка на игри, който ежегодно обединява стотици градове по цял свят.

Домакини на събитието ще бъдат “Технически Университет София – филиал Пловдив”, а датите са 31-ви януари, 1-ви и 2-ри февруари. Освен в Пловдив, Global Game Jam се провежда и в градовете – София, Бургас и Габрово. Издирват се артисти, програмисти и всякакъв вид запалянковци в света на виртуалните или настолни игри – всяко едно умение ще допринесе на отбора. Отборите ще се сформират на място, а участниците ще бъдат обединени под дадената за тазгодишния Global Game Jam тема, която ще бъде разкрита в петък. Отборите ще имат за цел да създадат прототипи на игри в рамките на дадените 48 часа, които да представят в неделя вечер пред публиката в залата и зрителите на стрийма на живо от събитието. Гласуването ще започне след последната представена игра, а участие в него ще вземат както всички отбори, така и публиката. След преброяването на гласовете ще дойде и време за награждаване и връчване на големите трофеи – купите на джама! През предизвикателния уикенд вратите ще бъдат широко отворени за тези от вас, които не са успeли да се престрашат. Организаторите са се погрижили за атмосферата с уникален подбор на лектори, които с радост биха споделили своя опит. Сред гостите тази година са представители на водещи студия и пловдивски инди компании.

Храната, напитките и интернета са от нас, а креативността – от вас!

От участниците се желае само присъствие, интерес и предварителна регистрация на https://plovdivgamejam.org/registration-2020/ където може да намерите и допълнителна информация.

Екипът на Plovdiv Game Jam, както и генералният ни спонсор, Repulse, ви очаква на 31 януари (петък) в „Технически Университет София – филиал Пловдив”, въоръжени с позитивна енергия, решителност и екипирани със своите уепъни – компютри, лаптопи и всякакви други джаджи.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.