187 дрогирани шофьори са предадени на съд от началото на годината

Градът Криминале Новини Темида

187 шофьори, управлявали автомобили след употреба на наркотични вещества, е предала на съд от началото на годината Районна прокуратура-Пловдив. Днес са внесени нови два обвинителни акта.

Единият е спрямо 26 годишен шофьор, седнал зад волана на БМВ след употреба марихуана и амфетамини, установено със съдебно химико-токсикологична експертиза . На 14.10.2018 г. обвиняемият С.С. управлявал лекия автомобил по бул. „Македония“. Той бил спрян от полицейски служители за проверка на документите, след което са извършени тестове, отчели наличието на наркотични вещества в организма му.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и спрямо Х.В., на 34 г., за това, че на 7.03.2019 г. в гр. Пловдив, е управлявал нерегистриран мотопед, след употреба на наркотични вещества- метамфетамини, амфетамини и марихуана. Той бил спрян на бул. „Христо Ботев“, тъй като се движел с мотопед без регистрационна табела. Полицейски служители забелязали, че водачът се движел несигурно по пътното платно, криволичел и го спрели за проверка. При извършен тест е установен положителен резултат за наличие на наркотични вещества – метамфетамини, амфетамини и марихуана. В хода на разследването е приложена справка, според която мотопедът не е бил регистриран по надлежния ред. Обвиняемият Х.В. е бил осъждан.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.