АктуалноГрадътКултураНовини

Фестивалът на различния театър се завръща за трета година

Театър на отговорността ни представя социален и документален театър на нестандартни сцени

В последния ден на месец септември започва третото издание на фестивала Театър на отговорността. Тази година отново гостуват водещи, независими, театрални компании от България. Продължавайки традицията от предходните издания, събитията ще се случат на различни локации в гр. Пловдив. Четири представления, арт хаус видео инсталация на открито, концерт, работна среща/ дискусия са част от програмата, в която може да се включи всеки желаещ. Откриването на фестивала е в Държавен куклен театър- Пловдив с представлението „Сбогом, Йохан Райс“ от студио за документален театър Vox Populi. След представлението фестивалната програма продължава с откриващо парти в Bee Bop Café, където ще може да се насладите на специална винил селекция от Nearly Dog.

Фестивалът е с по-различен театрален характер и залага на нови представления от сферата на документалния и социално ангажиран театър, които не са показвани досега на пловдивска сцена. Темите, които ще бъдат повдигнати тази година са разнообразни и важни за съвременното общество. Как дигиталните технологии променят начина ни на общуване? Какви могат да бъдат комуникационните проблеми в едно семейство и как да бъдат решени те? Къде стои в съзнанието на човек историята на града му, знае ли я, помни ли я? Тези и още десетки теми и въпроси са част от предизвикателството, което ще бъде отправено от артистите, включени в програмата на фестивала. Фестивалът се организира от СНЦ „Театър на отговорността“ с подкрепата на Държавен куклен театър- Пловдив, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства и Bee Bop Café, в чиито пространства основно ще се случват събитията от програмата.

Фестивал „Театър на отговорността 2019“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Арт Офис, Винарна Загрей, “REOVOX”, Студио Lemon, хотел СПС. Всеки, който иска да посети събитията, може да разгледа програмата тук или да посети страницата на събитието за повече информация и подробности относно представленията и съпътстващата програма:
https://www.facebook.com/events/405055276659921/

ПРОГРАМА:
30.09 – „Сбогом, Йохан Райс” (вербатим театър) – Vox Populi – Държавен куклен театър- Пловдив – 19:00ч.
30.09 – Nearly dog (vinyl set), откриващо парти на фестивала – Bee Bop Café – 21:00ч.
01.10 – „Тук и сега” (интерактивен театър) – Playback theater – Bee Bop Café – 19:30ч.
02.10 – „Повече няма да ме видиш” (форум театър) – Театър „Цвете” – Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – 16:00ч.
03.10 – „На острова” (арт хаус видео/ съвременен танц) – Body Graphics и Театър на отговорността – Открито пространство до Джумая Джамия (Константин Иречек- 5)- 20:00ч.
04.10 – „На острова” (арт хаус видео/ съвременен танц) – Body Graphics и Театър на отговорността – FLUCA австрийски павилион, пред Art news café- 20:00ч.
05. 10 – „Акция- Реакция”- работна среща на отговорните културисти- офиса на АКЕА „Медиатор” (Гладстон 1, сградата на Дома на техниката, ет. 2)- 14:00ч.
05.10 – „Help me Jones”, закриващ концерт- Bee Bop Café- 21:00ч.
06.10 – „Смъртта не е краят” (мултимедиен, документален театър) – Театър „Реплика” – Bee Bop Café- 19:00ч.

Цените на всички билети за фестивала са по 10лв, с изключение на прожекциите на „На острова” и представлението „Повече няма да ме видиш” (местата са ограничени), които са с вход свободен. Ако запазите билета си от някое от представленията от програмата, ще може да влезнете безплатно на концерта на „Help me Jones” в Bee Bop Café. Ако пък просто искате да ги чуете на живо, входът на място е 5 лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина