ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Община Пловдив организира обществено обсъждане на проекта „По крепостните стени на Филипопол”

Община Пловдив организира обществено обсъждане на проекта „По крепостните стени на Филипопол”, с който ще кандидатства за финансиране на стойност близо 10 милиона лева по програмата „Региони в растеж” за културна инфраструктура. То ще се състои във вторник – 7януари 2020 година от 16:30 часа в Заседателната зала на Общински съвет – Пловдив.

Процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Развитие на туристически атракции” по приоритетна ос 6 „Регионален туризъм” има за цел да подкрепи недвижими културни ценности със световно и национална значение, които притежават значителен туристически потенциал.

Снимка на корицата: Южната кръгла кула в крепостната стена на Филипопол от III в./ By Nigel Swales

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Като съобщавате кой талант е щракнал снимката (щото никой от редакцията няма чак таквизи умения): „…Южната кръгла кула в крепостната стена на Филипопол от III в./ By Nigel Swales,…“ не би било лошо ДА ПРИЗНАЕТЕ, че както разкопките, така и разчистването от пристройки и експонирането на КРЪГЛА КУЛА със залата отгоре за иконната експозиция към църквата са дело на видния специалист по средновековие и ислям от НИПК арх. Никола Мушанов и неговатра сянка арх. Златка Кирова, в края на 60-те години

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина