Лабиринт от картон забавлява доброволците в почистването на Ботаническата градина

Градът Изпод тепето Новини

Почистването и облагородяването на Ботаническата градина продължава и тази събота. Специално за най-малки доброволци организаторите на еко инициативата са приготвили специална изненада – лабиринт от картон. „Заедно ще се опитаме да намерим изхода, да тичаме, да се забавляваме, да изрисуваме стените на лабиринта в най-различни цветове. Ще превърнем изчистената към момента територия в истинска творческа зона за деца и родители. Заповядайте и прекарайте един незабравим ден с всички нас – събота 20 април от 10:00 часа в Ботаническата градина”, обявяват от инициативния комитет, който възстановява зелената зона.

Те припомнят, че в момента Аграрен университет – Пловдив провежда обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждането на оградата около Ботаническата градина. Междувременно тече и конкурс за есе на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“ с награда създаване на Ботанически кът в двора на училището на автора с най-добрия текст. Организаторите от Speedflow Bulgaria споделят, че към момента са се включили ученици от няколко пловдивски училища, а есетата са написани с изключителна загриженост и любов към природата. Крайният срок за участие в състезанието е 6 май, а повече информация за регламента може да намерите тук.

„Всеки един участник в процеса по възстановяването на Ботаническата градина е допринесъл много. Точно това искахме и продължаваме да постигаме – взаимни действия за общо благо. Какво следва от тук насетне, защото нямаме намерение да се откажем? Предстои ни създаването на интерактивна онлайн платформа. Там всеки ще има възможността да сподели своето мнение и идея и да помогне за изготвянето на перфектния план за перфектната Ботаническа градина. Такава каквато всеки един от нас си я представя. Такава, каквато я нарисуваха децата в миналогодишния конкурс за най-добра рисунка на тема „Моята ботаническа градина“. Такава, каквато я описват учениците в своите есета в момента. Такава, каквато си я представят всички доброволци, които отделят от ценното си време да почистят немалка част от нея. Такава, каквото трябва да бъде една Ботаническа градина през погледа на експерти по ботаника, екология, ландшафтен дизайн. Такава, каквато си я представяш ти! Включи се! Събота 20 април 10:00 часа”, канят организаторите на кампанията всички пловдивчани.

Споделете ни във:

1 коментар за “Лабиринт от картон забавлява доброволците в почистването на Ботаническата градина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.