АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (18.02 – 21.02)

Тази седмица в Пловдив ще открием ужаса на травъл фотографията, ще пием вино и ще чуем Шекспир на над 30 езика

18 февруари

Underground Актьорско за Любители LUMEN

Ще имате възможността да се срещнете с професионални актьори, които ще Ви запознаят с основните театрални принципи, изразни средства. Ще провокират и развият въображението и ”скритите” Ви таланти.
Подходящо е за хора, които имат проблеми в общуването, изпитват затруднение при изразяване на своите емоции и искат да подобрят самочувствието си. Както и за всички творци по душа, които желаят да разкрият заложбите си, да избягат от монотонното ежедневие и да изпитат удовлетворение, намирайки своето място на ”сцената” както в театъра, така и в живота.

KANAPE – Vibrant Media

18 – 20 часа

19 февруари

Ужасът на травъл фотографията с Димитър Караниколов

Димитър Караниколов(Dimitar Karanikolov Photography) е архитект от София, който професионално се занимава с визуализации на проекти, но сърцето му е пленено от фотографията и пътешествията по света. Умее да улавя красотата на света по неповторим начин, с което прави впечатление на медии като Lonely Planet, Fubiz, Designboom, National Geographic, които публикуват негови фотографии.

Тази сряда Димитър ще ни разкаже за „Ужасът на травъл фотографията“ като ни заведе на експедиция в западна Монголия, Мианмар, ще ни покаже долината Баган и езерото Инле от високо, ще отидем до Камбоджа и ще съпреживеем фотосафари в Ботсвана. Димитър ще направи и съпоставката между това да снимаш по света и у нас и ще отговори на въпросът – защо България?

Вход 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят.
За да участвате в събитието, моля, попълнете формата на тази страница: https://photoworld.bg/sabitia/uzhasat-na-traval-fotografiata-s-dimitar-karanikolov-plovdiv/

Отсреща

19 – 21:30 часа

Малкият Пучи – моноспектакъл на Ованес Торосян

„Малкият Пучи“ е история за малкия човек, който не може да намери себе си. Той е отхвърлен, сочен с пръст и нежелан. Все пак има надежда, защото Пучи е открил ключа към това да стане симпатичен на заобикалящите го. Една смешна история за тъпотата на материализма.

,,Казвам се Пучи, малкия Пучи. Малък щото съм малък, а Пучи щото като съм се родил и майка ми ме е погледнала и казала: А, ама това е Пучи!“

С приятелската подкрепа на КЦМ Пловдив

Bee Bop Café

19:30 – 22 часа

Хайри Хамдан в Пловдив

Поетиката на Хайри Хамдан ни представя много чувствителен човек, който пестеливо изразява своите всекидневни грижи и тревоги, своята обич към света.

Скромността на изказа и неговата прямота подсказват големи вътрешни обеми на лирическото преживяване, преклонение пред красотата.

Разговорът води Ина Иванова

Петното на Роршах

19 – 20 часа

20 февруари

За бизнеса в Пловдив: Форум за цялостни решения и практики

Тракия икономическа зона и Limacon имат удоволствието да Ви поканят на първия по рода си полудневен бизнес форум, посветен на цялостни решения и добри практики в различни сфери на бизнеса.

Част от средствата, събрани на този форум, ще послужат за финансиране на кампания за популяризиране на инженеринговите професии сред младите в Пловдив и региона, организирана от ТИЗ и Limacon.

Заедно с партньорите им от @Expressbank, Easy Consult, ARS Bulgaria, Auxionize, PwC, Konica Minolta и Dale Carnegie са подбрали теми и решения, които да помогнат на компанията Ви в нейното стратегическо и оперативно развитие.

Ще бъдат засегнати най-новите тенденции и решения в сфери като бизнес развитие, финанси, продажби, управление на хора, социални придобивки, маркетинг и др.

Форумът е насочен предимно към ръководни кадри, управители и собственици, чието ценно време никога не стига за запознаване с многото нови решения и инструменти, които се предлагат за справяне с предизвикателствата пред едно успяващо в силна конкурентна среда българско или международно предприятие.

Събитието има за цел както да даде полезна, сбита и практическа информация, така и да остави достатъчно време за разговори между участниците и обмяна на идеи и препоръки.

Форумът е ограничен до 70 присъстващи, като е предвиден и работен обяд.

Imperial Plovdiv Hotel & Spa

09 – 14:30 часа

Винария 2019

Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ е лидер сред деловите форуми за бранша в Югоизточна Европа. Представя колекциите на винарски изби, нови технологии и оборудване за създаване на лозя, отглеждане и преработка на грозде, опаковане и съхранение на вино и други алкохолни напитки.

Посетете ГРАДА НА ВИНОТО – арена на изисканите напитки и храни. Оригиналният изложбен формат предоставя обща сцена за презентиране на винарски изби, производители и търговци на хранителни продукти и подправки, деликатеси, гурме специалитети. Магията на виното и кулинарията разкриват своето очарование в атрактивна среда и завладяваща атмосфера, които привличат хиляди посетители.

ПАРАЛЕЛНО С ВИНАРИЯ 2019 СЕ ПРОВЕЖДАТ

  • Международна селскостопанска изложба АГРА със Специализирана изложба за биологично растениевъдство и животновъдство БИОАГРА – http://bit.ly/2CYjYpr
  • Международна изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ – http://bit.ly/2RjR5Nw
  • Изложба на висококачествени италиански храни и вина ВКУСОВЕ ОТ ИТАЛИЯ – http://bit.ly/2FiGwDY

Международен Панаир Пловдив

09 часа

No Sense / Game Day 

За малкия петък, а иначе казано сряда, както си знаете е Game Day, тогава се разпъват едни яки маси, защото на разположение са цели две, нареждат се едни чашки отгоре, пълнят се с бира и се разцъква BEER PONG. На другите масички придружени от вашите магически отвари или иначе казано напитките, които ще налеете в тялото си, може да разцъквате бордови игри, джаги, карти и какво ли още не … !

No Sense

13 – 16 часа

21 февруари

Кулинарен курс

Ресторант Veggic ви кани на кулинарен курс, по време на който ще се научите са приготвяте вкусни вегански ястия!

Еднодневен кулинарен курс -30.00 лв.

Дата на събитието: 21 Февруари 2019 (Четвъртък) от 18:00 до 21:00 в ресторант Veggic.С предварително записване, най-късно до 20 Февруари, на: 0879588988. Един ваучер е за един човек. Курсът се води от готвачи от екипа на Ресторант Veggic и по време на него ще се приготви следното тристепенно меню:
– Гуакамоле;
– Кюфтенца от спанак и нахут;
– Сурови бoнбони.
Офертата включва още:
– напитки по време на курса – чай, кафе и вода;
– част от приготвената на курса храна.

Veggic

18 – 21 часа

Международен ден на майчиния език

Представители на различните общности, които в момента живеят, учат или работят в града, се събират под един покрив по инициатива на Българо-турския литературен клуб, с подкрепата на Клуба на Консулите в Пловдив.

Празникът ще мине под знака на Шекспир. През 2019 г. се навършват 455 години от рождението на прочутия английски драматург, преведен на почти всички официални писмени езици. Избран е цитат от една от най-популярните му пиеси – „Хамлет” – „Да бъдеш или да не бъдеш – това е въпросът”. Той ще прозвучи първо в оригинал на английски, а след това на български, турски, арменски, иврит, ромски, руски, украински, френски, китайски, немски, италиански, испански, гръцки, чешки, полски, сръбски, шведски, арабски, кюрдски, молдовски, персийски, японски, хинди, пенджаби, пущу, монголски, тай, тагалог, азарбейжански, казакски, албански – общо 32 езика.

Началото на празника ще бъде дадено с емблематичното стихотворение на Иван Вазов – „Българският език”. По-непознатите за пловдивската публика националности – ЮАР, Монголия, Япония, ще се включат в същинската културна програма.

Тази година събитието е включено в Културния календар на  Община Пловдив

Малката базилика

18 – 19:30 часа

Quiz Night

Празниците минаха и Куиз Вечерите се завръщат!
Заповядайте отното и тази година да се забавлявате и да споделяте знания заедно!

Vintage House

18:30 – 23:30  часа

Swingin’ Thursday

„Thursdays don’t mean a thing if it ain’t got that swing!

Gingertale е мястото, където се навъртат местните суинг мафиоти. Всеки четвъртък вечер Капана пулсира под техните танци и даже паветата се размърдват в бурния джаз.

На бара се забърква тайнствена смесена напитка, която може да вдъхнови и най-случайния минувач да опита още едно питие, а защо не и танц!

Keep swingin’ @ Gingertale!“

Gingertale Bar

21 – 02 часа

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина