Тотев: Савина Петкова е добър председател на ОбС, балансира, работи добре с всички групи, има и експертни качества

Гласове

Освен че имаш лични експертни качества, трябва да имаш и политически, които да кореспондират с управлението, подчерта градоначалникът 

Кметът на града коментира на редовния си брифинг днес изказването си, с което скастри председателя на Общински съвет на последната сесия на местния парламент. Припомняме, че от трибуната Иван Тотев заяви в прав текст, че ГЕРБ може да оттегли доверието си от Савина Петкова. Поводът за размахания пръст от страна на градоначалника бяха няколко реплики по време на дебата за стадион „Христо Ботев”, в които съветник №1 говори за „партията майка”, за „леви и десни” и как всъщност дясното не било дясно, а лявото не било ляво.

Тотев категорично заяви, че няма конфликт със Савина Петкова. "Аз си го казах – за мен председателят на Общинския съвет още от първия ден е част от управленския ми екип. Савина Петкова е на оперативки всеки понеделник, но това, че имаме приятелски отношения, не значи, че не може да си кажем нещата, както са", започна градоначалникът. 

"Не мога да позволя да има приказки и внушения, които най-вероятно са несъзнателни, но да седя и да слушам за партията майка, не ми е приятно. Смятам, че със Савина Петкова ще приключим мандата заедно, но ясно заявявам, че не искаме да слушаме за партията майка в този мандат. Ако партията майка спечели изборите, то нека всеки ден да говори за себе си, но в момента ситуацията в Об С е съвсем различна – 2/3 от формациите в него се определят със сигурност като десни и няма как да си позволяваме такива реплики, дори да са изпуснати и несъзнателни", категоричен бе Иван Тотев.

По думите му, с нея работи добре и ГЕРБ няма да иска остраняването й. Тотев подчерта, че Савина Петкова е добър председател на ОбС, балансира, работи добре с всички групи, има и експертни качества. Но освен че имаш лични експертни качества, трябва да имаш и политически, които да кореспондират с управлението.“ 

"Следващата година е изборна . През май има евроизбори, след това са местните", напомни кметът.    

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.