Премиерът: Готови сме на правителство на малцинството

Актуално Гласове Избори 2021 Новини
Кирил Петков

„Готови сме на правителство на малцинството“, заяви премиерът Кирил Петков след анонса на Слави Трифонов, че слага край на коалицията и оттегля министрите на „Има такъв народ. По думите на министър-председателя, ИТН са се оттеглили, тъй като не са искали Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, каквото е било желанието на Продължаваме промяната. Настоявали са още за 3,6 млрд.лв. за регионалното министерство.

„Искам ясно да обясня събитията през последния ден. В последната седмица министър Караджов от „Има такъв народ“ поиска безпрецедентно увеличаване на бюджета на регионалното министерство – с 3,6 милиарда лева. Това е отгоре на вече съществуващия бюджет от 2,2 милиарда. Ние заявихме, че това няма как да се случи“, обяви на извънреден брифинг на ПП Кирил Петков.

„Обещанията ни да реформираме КПКОНПИ ще се случат и господин Рашков ще бъде начело на тази организация, за да можем да променим България. Шест месеца вече се бавим със закона за КПКОНПИ. Не били съгласни, не били готови, трябвало още да се обсъди, време е да обсъдим отново… Ето защо няма да обсъждаме повече. Внасяме закона за КПКОНПИ още в утрешния ден. Днес е денят на водораздела, може да сте от страната на корупцията, от страната на мафията, от страната на хората, които използват обществен ресурс, за да си ги сложат в джоба, или да имаме принципна позиция, където всеки лев трябва да се отчита на хората, които всъщност са ги дали, защото това не са пари на държавата, това са пари на всички нас“, заяви министър-председателят.

„Правителство на малцинството в този случай е много пъти по-добре, отколкото едно правителство, в което се опитват да му се извиват ръцете за допълнителни пари, спират се истинските реформи, спират се законодателните реформи и най-голямата и най-важна организация за борба с корупцията се спира, когато имаме такъв кандидат като министър Рашков“, каза още премиерът.

Заяви, че е оптимист за приемането на актуализацията на бюджета и въобще за бъдещето на коалицията. Петков изчисли, че има необходимост от 12 гласа в парламента и вярва, че те ще дойдат от депутати на „Има такъв народ“, които мислят по същия начин като „Продължаваме промяната“.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Премиерът: Готови сме на правителство на малцинството

  1. Рашков няма място в никое правителство докато не обясни с какви пари е придобил имотите си.За бивши агенти на ДС няма място в държавното управление

    1. То и Киро няма място изобщо в България да не говорим пък като министър председател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.