Емил Миразчиев: Всички манипулативни средства са впрегнати в арсенала за събарянето на Гарнизонна фурна

Гласове

Настояваме за диалог, прозрачност и професионален дебат по казуса, апелира председателят на Изкуство днес

В първия работен ден на месец май ще започне демонтирането на оградните пана 

Както стана ясно, бъдещето на Гарнизонна фурна е решено. Постройката ще бъде съборена, а на нейно място ще се изгради нов парк, по желание на живущите в квартала. След множество обществени дебати, на които се спореше кой е най-добрият вариант – парк или съвременен център за изкуство, плановете на Общината ще пребъдат.

В коментар за Под Тепето Емил Миразчиев – лидер на творците, искащи бившата казармена сграда да заживее като център за култура, сподели мнението си за това крайно и според него неправилно решение.

Стремежът на г-н Колев да омаловажи усилията на професионалистите и да ги сведе до махленски дебат, говори за неговото отношение към проблема. Това е важно не само за хората живущи в района а е важно за целия град, страната и Европа. Явно е нежеланието на районния кмет да запази сградата. При цялото ми уважение към него от партньорство по предишни наши инициативи и проекти, в настоящия момент аз дълбоко се съмнявам в неговата добронамереност. Всички манипулативни средства са впрегнати в арсенала за събарянето на Фурната, като сгради, които са паянтови. Как така подписка организирана от него в последствие с 200 подписа приема за своеобразен референдум, а подписката от 26.02.2017 събрала за няколко часа 260 подписа не. И как организираното и модерирано от него обществено обсъждане на което имаше едва 5 изказвания с уклончиво мнение за събаряне и болшинство в подкрепа за запазване, след един месец, се превърна в организирано присъствие на външни групи. Несъстоятелните доводи на г-н Колев ни принуждават да заемем позиция и да настояваме за пореден път за диалог, прозрачност и професионален дебат по казуса, заяви той. И подчертава, че има сформиран инициативен комитет за запазване на Фурната.

Споделете ни във:

7 thoughts on “Емил Миразчиев: Всички манипулативни средства са впрегнати в арсенала за събарянето на Гарнизонна фурна

 1. На подсъдимият за служебни злоупотреби Колев явно ен му досига едно обвинение.

 2. Елементарни коментари. Мизерлиев да каже каква му е далаверата от тази сграда. Явно има някакви фондове за усвояване, както светлинното шоу в Столипиново (Жан Мишел Жар 🙂 ). После пляскаме с ръце – той доволен, цапцаросал парите. А тази мизерия – фурната – ще ни остави в наследство още 20 години. Къде беше до сега бе Мизерлиев? Сега видя далаверата май.

 3. 3
  Затова вероятно администрацията толкова се старае да изкриви общественото мнение, което в огромното си мнозинство е ЗА ЗАПАЗВАНЕ на сградата.

  Нека бъдем оптимисти – гражданското общество в България съществува, нали?
  Нека се надяваме, че случаят не е корупционнен, защото корупцията е изпращане на ЗДРАВИЯ разум в ПЛАТЕН отпуск.
  Така че, да пожелаем успех на НОВИЯ ЖИВОТ на ГАРНИЗОННА ФУРНА, която е мила на поколения хора – стари и млади.

 4. Сега районният кмет продава на неколцина недотам ориентирани граждани идеята за парк с цел да се събори масивната стманобетонова сграда и да се освободи парцела от нея с обществени средства (които ще се окажат недостатъчни). После работата е ясна – ще изникне някоя многоетажна офис или жилищна сграда, за която бъдещият инвеститор вероятно вече си е платил подкупа.
  (Вижте продължение в следващия ми коментар)

 5. Навсякъде по света старите сгради от такъв тип получават шанс за нов живот, получават нова функция в служба на културата и свободното време на гражданите.

  В този случай обаче, Гарнизонна фурна е разположена върху привлекателен парцел. Вече – доколкото ми е известно от общественото обсъждане – е имало опити за промяна на устройствения план с цел застрояването му, които са завършили в съд.
  (Вижте продължение в следващия ми коментар)

 6. Тази сграда убива шума, идващ от влаковете – това е едно,
  второ – парк няма да стане, защото на никой не е приятно да почива на шумно място като в метри е железницата, трето – там и малкото паркче пред блока само пияндета се събират, четвърто – от квартала съм и дъртите кокумявки отдавна превъртяли от партийните си сбирки. Шанс за младите! Правете живи вериги като с тютюневите складове – ще дойда. Не на разрухата!

 7. ИМА 350 000лв. ЗА БУТАНЕТО ,А В ГАРНИЗОННА ФУРНА ИМА ЖЕЛЯЗО ЗА ПОЛОВИН МИЛИОН,НЯКОЙ ЩЕ СТАНЕ ПОЛУ МИЛИОНЕР ОТ СЪБАРЯНЕТО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.