Аплодисменти за „Пловдив 2019” в Брюксел

Гласове

Фондацията представи свършеното до момента пред ЕК в рамките на два часа и половина, докладът от мониторинга излиза след месец

85 % от предварителната програма за Европейска столица на културата е обвързана с конкретни договори и събития

С аплодисменти от страна на журито завърши третият поред мониторинг на „Пловдив 2019” пред ЕК днес в Брюксел. Екипът на фондацията представи свършеното до момента в рамките на два часа и половина, като презентацията бе закрита с аплаузи от журиращите, коментира пред Под тепето от Белгия зам.-кметът и член на УС на „Пловдив 2019” Стефан Стоянов.

Мина много добре и позитивно. Презентацията бе под формата на въпроси и отговори, като хората от журито се интересуваха най-вече от програмата на бъдещата Европейска столица на културата. Екипът на фондацията беше подготвен изключително добре. Добрата новина е, че 85 процента от предварителната програма вече е обвързана с конкретни договори и събития, което е един много добър резултат за Европейските столици на културата в последните години. От комисията се интересуваха и от финансирането на проекта. Бюджетът за реализирането на Пловдив 2019 вече е осигурен, каза малко след края на мониторинга Стефан Стоянов.

Той подчерта, че очаква позитивен доклад от ЕК след месец и вярва, че без проблем Пловдив ще получи наградата Мария Меркурий, която върви с 1 милион евро.

Споделете ни във:

3 коментара за “Аплодисменти за „Пловдив 2019” в Брюксел

  1. “Toj podcherta, che ochakva POSITIVEN doklad… sled mesez i VJARVA, che BEZ PROBLEM Plovdiv shte poluchi nagradata M.M., kojato varvi s 1 Mio Evro” – INTERESNO…. bez positiven doklad i tazi nagrada, NALI vse pak shte ima realisirane na Plovdiv 2019???? Plovdivchanite pone zasega ne rakopljaskat!!!!

  2. тея продължават да ни пробутват доматите с колците – само като видя кино Космос, Тютюневите складове и площад Централен веднага разбирам колко добре се справя фондацията хахахахаха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.