БългарияВластЕвалаНовини

Добрата новина: Нова детска ясла в родопското село Брестник

Детска ясла, филиал на съществуващата Детска градина „Надежда”, е най-новата придобивка за родопското село Брестник. Лентата на новата  сграда прерязаха кметът на общината Павел Михайлов, заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, кметът на село Брестник Атанас Шопов и директорът на ДГ „Надежда” Златка Атанасова.

„Изключително ми е приятно, че днес отваря врати така дългоочакваната и желана от всички жители на Брестник детска ясла. Това е един наш ангажимент към най-малките жители на селото и техните родители. Защото наш приоритет са децата на община „Родопи”, младежите и младите семейства и ние работим, за да създаваме добри условия за живот и да правим нашите населени места привлекателни за хората”,  каза кметът Павел Михайлов по време на официалното откриване и пожела на добър час, здраве и успех на всички.

Той спази традицията и подари на всички деца мартенички по случай Баба Марта. Пролетните символи са ръчно изработени с благотворителна цел в подкрепа на читалище „Наука” в село Крумово.

Директорът на ДГ „Надежда“ също приветства присъстващите деца, родители и учители, които днес прекрачват прага на яслата за първи път.

„Днес е сбъдната отколешна мечта. Имаме модерна детска ясла”, каза Златка Атанасова.

Празничен водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Георги, а в тържествената програма участваха децата от градината.

Детското заведение е предназначено за една  група с капацитет 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години. Групата има своя спалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра. Детската ясла е изградена след преустройство на обслужваща сграда в двора на градината. За строителните дейности са осигурени близо 143 хиляди лева. Яслата е разположена на площ от 120 кв. метра.

На събитието присъстваха общинските съветници Ренгинар Мустафова, Веселина Михайлова и Йордан Бакалов, Иванка Петкова-секретар на община  „Родопи”, представители на администрацията и фирмата-изпълнител, родители и учители.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина