Изпод тепетоМнения

Вече се работи по пловдивската НОЩ през 2019-а, изглаждат се отношенията с Община Пловдив

Владия Михайлова ще използва и надгради тазгодишната концепция за събитието през 2019 година

Много ценно време бе изгубено в дискусии и неяснота за организацията на НОЩ Пловдив през 2018 година и това е основната причина тази година да бъде „нулева“ за събитието. Това заяви Веселина Сариева за "Под тепето" във връзка с публикуваното решение на „Отворени изкуства“ фестивал през тази година да няма. Февруари и март са месеците, в които започва сериозната организация – публикуват се отворени покани, правят се уговорки с всички институционални и други партньори, подписват се договори. След като бе загубено това време, организацията стана невъзможна, уточни Сариева. Не само за фондация „Отворени изкуства“, а и за самите партньори, чиято дейност по организацията на участието им в Нощта изисква време.

Отношенията с Общината към момента са изгладени. Решението да няма НОЩ е взето съгласувано – то не е изненада за зам.-кмета по културата Александър Държиков, за големите партньори, за останалите организации. По този повод, Сариева уточни, че не очаква общината да се опита сама да организира Нощ на музеите и галериите през септември. 

Работата за провеждане на НОЩ 2019 вече тече. За основа ще се използва концепцията, която е заложена за фестивала през 2018-а година, която ще бъде надградена и разширена за догодина. Тя се изработва, съвместно с Владия Михайлова, уточни Сариева, но запази детайли за по-късен етап. Датите за фестивала през 2019 година са 13, 14 и 15 септември.

„Отворени изкуства“ работи по много други проекти, добави още Сариева. В следващите седмици предстоят сериозни събития в София, свързани с Австрийския културен павилион. Организацията на едно събитие като НОЩ-та не се прави от днес за утре и няма как да си променяме плановете толкова бързо. Надеждите са, че през 2019 всичко ще се случи гладко и без проблеми.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Кур за Веска 🙂 Спряха и кранчето, рева, рева, че ще го направи без общината, и какво стана – празна година 🙂 Ако наистина имаше такава подкрепа от хората, щеше да има Нощ, ама явно само в главата ѝ е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина