Изпод тепетоМнения

Потвърдено: Каменица затваря

Около 150 души остават без работа 

Шефовете на предприятието умуват за бъдещето на терена под фабриката

Хора от персонала на Каменица потвърдиха пред Под Тепето вчерашната ни информация, че пивоварната затваря и производството на бира под тепетата приключва. Целият колектив на предприятието е бил събран днес от ръководството, за да бъде официално информиран, че остават без работа.

Около 150 човека отиват на трудовата борса, като най-вероятно около 15 души ще работят като мениджъри в Хасково. Служителите на Каменица остават с утехата, че ще получат по няколко заплати на куп като за тези с по-дълъг стаж те ще бъдат 12.

Шефовете на Каменица в момента умуват какво да се случи с фабриката и терена под нея, като по непотвърдена информация една от идеите е да се инвестира в гигантски ресторант и музей на бирата. Днес по обяд от „Каменица“ ще излязат с официална пресконференция по въпроса, като до този момент PR-ите на компанията не потвърдиха информацията ни от вчера, която обаче се оказа вярна.

Очаквайте подробности.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Един завод символ на Пловдив ще бъде закрит заради интереси,може да остане като музей,но да си е ТАМ.Какво пречи,че е в центъра,няма вредни производства и емисии,просто на някой му се иска терена на фабриката,а що се касае до бирата,тя си една от най-хубавите.Някой спомена китайската….нека опита“Кобра“ и “Тигър“…….

  2. Затварянето на завода е тема, която се коментира от няколко години. До колкото ми е известно този акт не е едностранно решение на Каменица. От гледна точка на регулационният план и общинската администрация не е нормално в централната градска част да има завод, било то и за най- благодатната течност измисляна от човечеството.
    Дерзайте и наздраве!

  3. Тъпи сте и тва…нито ви е румънска, нито китайска бирата.
    Просто ще се произвежда в Хасково, а не тук. Което е нормално, щото завод в центъра на града е супер непрактично.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина