Изпод тепетоМнения

Не работят автоматите за електронни билети по спирките

Извършва се профилактика, обясниха от ОКТ

Не работят някои автомати за продажба на електронни билети по спирките на масовия градски транспорт в Пловдив, алармираха читатели на Под тепето.  

Според прессъобщение от Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“, изпратено до редакцията ни минути след 11 часа днес, става дума за „Профилактика на системата за електронно таксуване“. 

Точно така е определен проблема на пътуващите с е-билети, а в случая става дума за няколко автомата, които определено не са цялата система за електронно таксуване. Друг е въпросът, че тази система никога не е работела, та да ѝ се прави профилактика.

Вижте цялото съобщение без редакция:

Профилактика на системата за електронно таксуване

Възможно е днес да има прекъсване в работата на автоматите за продажба на билети по автобусните спирки, както и на електронните информационни табла, предупредиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Причината за временно спиране на част от компонентите е профилактика на системата за електронно таксуване, която от тази сутрин извършват екипи на „Индра системас“ и „Вали компютърс“ – официален представител за България на „Фуджицу“, които са доставчици на хардуерното оборудване. До края на деня или най-късно утре до обяд ще се ъпдейтва фъруеърът*  на системата и нормалната работа да бъде възстановена. От „Организация и контрол на транспорта“  се извиняват на гражданите за причиненото неудобство.“

*„ъпдейтва фъруеърът“ да се чете обновява софтуерът (бел.ред.)

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина