БизнесЖивотЗабавлениеНовини

6 съвета за голямото пазаруване на Черен петък

Традиционните вече и у нас намаления за Черен петък са изпълнени с предизвикателства, не само за пазаруващите, а и за производителите и търговците. Последните трябва да осигурят достатъчно като количества и съответстващи по качество стотици хиляди асортименти за „черния“ петък и след това – за големия Коледен и предновогодишен шоринг. А потребителите, освен със средства, е задължително да се подсигурят с познания за пазара, за планирането на покупките и финансите си, за своите права и задължения, за начините за защита на правата си, напомнят от Активни потребители.

Вижте списъка с шестте съвета на организацията преди да се впуснете в голямото пазаруване в края на месеца.

Първо – Уверете се, че цената е коректно обявена. Ако пазарувате в евро или друга валута, направете сметката си предварително. Вижте в другите сайтове дали няма да намерите по-евтино телевизора или тостера, който сте си избрали.

Второ – Проверете за скрити такси – например за валутен превод, за доставка, за опаковане.

Трето – Проверете за достатъчно надеждни доказателства, че стоките са безопасни – и това важи не само за материала, от който са изработени детските играчки, но и за вашите дрехи или купата за храна на кучето.

Четвърто – Прочетете общите условия – важно е да сте наясно със срока за доставка (обикновено заради „черния“ петък той е по-дълъг от нормалното), както и за условията за връщане на продукта, ако не ви хареса или си промените решението.

Пето – Знайте своите права, но и задължения! Предварителната проверка и повишено внимание могат да бъдат началото на една добра инвестиция за деня на големите покупки. Ако решите, че ще връщате стоката, тя не трябва да бъде ползвана и е необходимо да осигурите безопасното й пристигане обратно при търговеца.

Шесто – „Черният“ петък е любим за хиляди потребители повод да си купят нова бяла или черна техника. Не забравяйте, че в сила влязоха новите енергийни етикети, които ще ви насочат кои уреди са най-ефективни и икономични.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина