Зико изненадващо заговори за банков конкурс в търсене на най-добри условия за голям общински кредит

Актуално Гласове Новини Политика

Местният парламент одобри бюджетната прогноза на града, която позволява задължения от 115 милиона лева

Общината може да направи следващата стъпка в посока теглене на голям кредит за реализиране на големите инфраструктурни проекти. Това реши Общински съвет днес, след като 31 старейшини гласуваха „За” одобрението на бюджетната прогноза на града до 2023г., според която задълженията могат да достигнат до 115 милиона лева.

„Обектите, които ще бъдат включени в тази програма, ще бъдат обсъждани. Кои ще бъдат приоритетни, ще го решим всички ние”, каза от трибуната Здравко Димитров и изброи какви общински дългове имат другите големи градове.

Взелите отношение по темата съветници посъветваха кмета и екипа да не се фиксират  единствено в инфраструктурните обекти, касаещи автомобилите и трафика, тъй като колите ще се увеличават, ако има условия за това. Заговори се и за хората, които живеят в Пловдив, но не плащат данъци тук.

„Думата дълг не е лоша, особено в момент на криза. Без дълг Пловдив няма да може да изпълни проектите си. Ние днес не теглим нов кредит, а правим втората крачка общината да довърши преговорите с Европейската банка”, коментира адв. Георги Колев и подчерта, че трябва да се мисли и работи в посока разширяването на града, за да може да се обслужва едно голям общински кредит.

След гласуването кметът изненадващо заговори за банков конкурс. „ Следват преговори с банката. Ще направим конкурс, за да може да получим най-добри условия. Може и някоя друга банка. Ако трябва да бъдем коректни, така е редно. Да не е само една банка, защото ще постигнем по-добри условия, когато има конкурс. Тогава вече ще видим и кои проекти”, коментира пред журналисти Здравко Димитров.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Зико изненадващо заговори за банков конкурс в търсене на най-добри условия за голям общински кредит

  1. ей така управляват раята, тя цвили че много заразени имало, не носели жартиери на устите си каза:

    На некадърните и крадливи гербави маймуни им дай заеми и кредити с милиарди да дърпат… нали няма да ги връщат те, гадове проклети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.