АктуалноЖивотЗабавлениеМненияНовиниПод ножа

Зеленски се съгласи на мирни преговори на Украинско-беларуската граница

Украйна си върна Харков, но Путин заплашва с ядрени сили преди преговорите
Володимир Зеленски се е съгласил с за мирни преговори с Русия, които да се проведат на Украинско-беларуската граница. Вероятно това ще се случи в близост до река Припят. В последните часове се водеха разговори за място на предстоящите преговори, като руската страна предложи Беларус, но украинците отказаха, тъй като Беларус не е независима в конфликта. Това се е случило след телефонен разговор между беларуския лидер Лукашенко и Зеленски.
От своя страна Зеленски предложи няколко варианта – от Варшава и Беларус, до столицата на Азербейджан Баку. Руснаците изглежда не са харесали това предложение, но изглежда в ранния следобед двете позиции са намерили пресечна точка в предложението да се срещнат край река Припят на границата.
Разговорите се водят на фона на продължаващите военни действия, в които руските сили не бележат значим напредък и главната им цел Киев все още е под украински контрол. За няколко часа ключовият град Харков бе превзет от руските сили, но по-късно украинците са успели да си го върнат. В битките в северната част на Украйна са се включили войските от Чечения, като по украински данни са нанесени сериозни поражения по чеченците, като е убит и един от най-приближените до Рамазан Кадиров Магомед Тушаев.
В същото време, заедно с появата на информацията за възможните преговори се появи и такава за активирането от Путин на ядрените си сили в „бойна готовност“. Те са в „специален режим на бойна готовност“ по данни на руските агенции.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина