Съседи наддават на търг за паркомясто в Централен

Актуално Градът Новини
търг за паркомясто

Цените на местата по паркингите до блока удариха тавана – 110 лева месечна такса

110 лева месечна такса с включено ДДС достигна мястото за паркиране по време на търг в район „Централен“. Участваха двама кандидати, като стъпката за наддаване бе 5 лв., а началната цена – 20 лева с ДДС за месец.

Припомняме, че според измененията от март в Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място, общинска собственост за местодомуване на лек автомобил, ако има повече от един претендент, се провежда търг с явно наддаване.

Достигането до реалната пазарна цена на местата за паркиране пред блока и огромният интерес към наемането им, е поредното доказателство, че „Централен“ е най-предпочитаният район за живеене в Пловдив. През последните години се изградиха много нови паркоместа, но те все още са недостатъчни за нуждите на гражданите. Надявам се в бъдеще, със строежа на многоетажни паркинги, този проблем да бъде решен“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Припомняме, че в предишния манадат това бе първият район на втория по големина град у нас, където старите ламаринение гаражни клетки бяха премахнати и на местата им поетапно се появиха нови пракиниги.

Последните 500 метални гаража в „Централен“ отиват в историята

Споделете ни във:

4 thoughts on “Съседи наддават на търг за паркомясто в Централен

  1. Тези блокове винаги са били разположени в УПИ, преди се казваше парцел. Липсата на огради да не ви заблуждава. А още при построяването им през соца е било задължително в рамките на парцела да има осигурено по едно паркомясто за всеки апартамент. И собствеността на земята, която в случая е общинска, не променя правилата. Иначе казано общината не само не си е свършила ранотата през всичките изминали години, но сега и рекетира тези, от чиито данъци се издържа.

    1. Нещо столична буржоазия в спрял майненски манталитет усещам.Ако си мисли,че хората от добро или „защото така искат“ идват тука си в голяма заблуда.Недей да даваш наклон на хората,преди да станеш фюрер.До тогава слушай диалекти,гледай чужди регистрации и си боцкай зеленце.

      1. Да, де, ама що се отнася до манталитетите… как да обЯсним, че не само диалектите и регистрациите са проблем. Отделен е въпроса, че истинските пловдивчани отдавна избягаха от центъра, а там се набутаха селяните с мисленето, че така стават граждани.. ама цървулът трандафор не става.. са казали Ората..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.