АктуалноГласовеМненияНовиниПод ножа

Протестът на ресторантьорите в Пловдив блокира централния булевард – ВИДЕА

Част от протестиращите опитаха да влязат в сградата на Общината

Алибегов: Настояваме за ясно разписани компенсации, които да влязат в сила заедно с новите мерки

Масово присъствие на собственици на заведения, техния персонал и дори клиенти имаше на протеста, срещу новите ограничителни противоепидемчни мерки в Пловдив.

Те се събраха в 15 часа на площад Съединение, от където тръгнаха с плакати, свирки, тромби, трибагреници, метални купи и черпаци.

Шествието, което Под тепето ви предаде на живо във фейсбук страницата на медията, продължи близо два часа.

Участниците издигнаха лозунги: “Ковид не избира заведенията пред градския транспорт“, “Искаме да работим“ и други. Скандираха: „Никога повече затваряне“ и „Оставка“.

Шествието премина през бул. „Шести септмеври“ и по Главната улица.

Протестиращите завиха преди Централна поща по посока бул. „Цар Борис III Обединител“, където ги спря кордон на полицията, тъй като нямаха разрешение за блокиране на пътната артерия. Униформените предупредиха шествието, че маршрута им е до Община Пловдив.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, който вървя с браншовиците през цялото време попита “Оттук натам е гражданско неподчинение, така ли.“

Полицаите предупредиха, че не желаят провокации, но в крайна сметка адхок организираха спиране на движението и шествието премина по централния булевард до х-л Тримонциум.

Пред медиите Алибегов заяви, че сруженията настояват за ясно разписани компенсации, които да влязат в сила заедно с новите мерки, в противен случай не биха ги спазвали.

Шестивето завърши пред Община Пловдив, където участниците дълго време скандираха „Оставка“. Част от тях се опитаха да влязат в сградата, но полицията успя да ги спре.

Ричард Алибегов анонсира, че следващата седмица предстои нов голям протест в София.

 

 

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Алибегов: Настояваме за ясно разписани компенсации, които да влязат в сила заедно с новите мерки
    С други думи: Алибегов е съгласен с мерките! Само някакви условийца поставя, не чак толкова ясно разписани.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина