АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Най-гневният пловдивчанин – AngryAngel създаде пловдивския Филип Марлоу

Авторът на „Лоша компания” Ангел Кочев гостува на Котка и Мишка и Под тепето

„Лоша компания“ – това е името на първата книга на пловдивския блогър Ангел Кочев (AngryAngel), който през последните няколко години стана изключително популярен в социалните медии с острия си език, крайни мнения и твърде нестандартно чувство за хумор. „Лоша компания“ е детективски роман, в който действието се развива изцяло в Пловдив, със запомнящ се главен герой. Той е циничен, склонен към саморазрушение частен детектив, който разплита ужасяващи престъпления в родния си град, докато се бори със собствените си демони и бива прелъстен от фатални жени.

Произведението провокира с динамично повествование, суров реализъм, модерен език и нерафиниран еротизъм, като поставя автора и Пловдив сред плеядата градове, известни със забележителните си образи на частни детективи.

Ангел Кочев е дългогодишен преподавател по английски в елитната ЕГ „Пловдив“, също така е сертифициран изпитващ от името на университета Кеймбридж. Завършил е ПУ „Паисий Хилендарски“.

„Лоша компания“ е на пазара благодарение на издателство „РИВА“, а представяне и среща с автора ще се състоят на 28.09.2021 от 19.00 часа в клуб „Петното на Роршарх“, където читателите ще могат да си закупят книгата и да получат автограф и духовит коментар от най-гневния човек в Пловдив – AngryAngel.

Вчера той гостува в редакцията на Под тепето и бар Котка и Мишка (очаквайте интервю с него).

А след това ни изненада с откъс от „Лоша компания”, който публикува в социалните мрежи:

Херцел бе пил доста, но не толкова, за да не забележи, че хлапето зад бара го оглежда. Беше красива по онзи умилителен провинциален начин, характерен за момичетата от малки населени места – неуверена усмивка, приятно заоблен задник, спортни тенис гърди.

Студентка. Първи, максимум втори курс. Малък град. Големи надежди.

За миг се изкуши, после размисли. Беше почти дете. Дъщеря. Сестра.

Какво да я прави.

Да я заведе в „Макдоналдс“. Да ѝ купи балон. Да ѝ прочете приказка, да ѝ нахлузи весела пижама и да я сложи да си легне.

Не и тази вечер.

Тази вечер пие сам.

„Котка и мишка“. Кой кръщава заведение така? Проклетите Том и Джери, скапаният „Картун Нетуърк“, Хана факин Барбъра…

Мястото му хареса. Бирата беше студена, помещението – добре отоплено. Хендрикс, Франк Запа и малко Дилън. Дилън се слуша по малко, после натежава като уиски, налято във водна чаша. Без лед.

Лед по прозорците.

Разлят восък по пода.

Ще се върне, когато порасне.

И спре снегът.

Детективът плъзна омачкана банкнота по тезгяха, кимна на момичето, извади пакет цигари от десния джоб на ризата, запали с очукано „Зипо“ с логото на „Уайт Снейк“ и излезе в нощта.

След него остана мирис на бензин, бебешка пудра и мокър паваж.

Момичето подсуши бара и затвори.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина