АктуалноГрадътЖивотКултура

Липса на силни хедлайнери отложила Hills of Rock

Сложна международна ситуация и комплексни проблеми от различно естество са попречили на организаторите на Hills of Rock да получат потвърждение от силни хедлайнери за изданието на фестивала през 2023 година. Това е причината фестивалът да бъде отложен за следващата 2024-а. Новината съобщиха зам.-кметът по култура Пламен Панов и Стефан Еленков от промоутърската компания и организатор на феста Fest Team.

„За тазгодишното издание започнахме да работим още от април 2022 година. Миналата година нещата се случиха при екстремни условия – невероятни проблеми с логистика, икономическа ситуация, дори с Брекзит, чиито ефекти чак сега се усетиха“, заяви Еленков днес. Той добави, че и на трите големи събития, които са организирали миналата година е имало множество проблеми с полетите – и за двете издания на Hills of Rock в Пловдив и София, както и за концерта на Arctic Monkeys в Бургас. „До последно сме треперили с концертите. Сцената за Слипкнот се сглобяваше минути преди концерта им“, добави той.

Организаторите са имали желание първото наистина следпандемично издание да бъде много силно. Винаги може да се направи нещо за отбиване на номера, но нямаме желание да го правим по този начин, добави Еленков. Той добави, че са разговярали с над 60 големи групи, но ситуацията е сложна. Над 40 групи няма да пътуват тази година и отлагат турнетата си за 2024-а, каза още той. От два месеца вече водим преговори за догодина, така че тогава изданието ще е наистина зашеметяващо, коментира организаторът на феста. Ще дойдат групи, които никога не са идвали в България, а ако са такива, които все пак са били тук, ще са от величината на Iron Maiden, Slipknot и подобни.

Той уточни детайли за хората, които са си закупили билети „на тъмно“ – те ще важат за изданието през 2024 година. Всеки, който желае, може да си върне билета и възстанови сумата до 31 декември 2023 година. „Нека все пак хората изчакат да обявим хедлайнерите, което ще стане между май и септември. Искам да благодаря на тези около 3800 души, които ни се довериха“, добави той и отбеляза, че цените за 2024-а година със сигурност ще бъдат по-високи и затова препоръча на хората да изчакат с връщането на билетите си.

Искаме винаги всички тези неща да се случват прозрачно, поели сме такъв ангажимент за ресор „Култура“ от началото на мандата, заяви Пламен Панов по повод специалната пресконференция за отлагането на фестивала. Средствата, отпуснати по програма „Наследство“ за фестивала в размер на 170 000 лева ще бъдат прехвърлени с анекс към договора за изданието на фестивала догодина, каза още той.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

Един коментар

  1. На кривия к , космоса пречи. От некадърни и яко крадливи корумпета сега ще зависи феста….ами,,сбогом – нищо читави не може да оцелее в Бантустан.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина