АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Кирил Петков: Някои ходят по различните бизнеси, за да събират пари от наше име (ВИДЕО)

„ Благодаря. Приемаме подкрепа от всеки. Ако иска, може да гласува за нас”. Така бившият министър Кирил Петков, който ще води листата на новия политически проект „Продължаваме промяната” в Пловдив, коментира думите на Бойко Борисов от вчера „ Изпитвам най-светли чувства към тази партия и тези хора”.

Петков и Асен Василев дойдоха в Пловдив, за да се срещнат със симпатизанти. А те не бяха никак малко- опашка се изви пред масата за събиране на подписи за участие на „Продължаваме промяната” в бъдещите парламентарни избори.

Кирил Петков уточни пред журналисти, че не е водил разговор с председателя на ОбС на община Родопи Георги Цанков, както писаха някои медии.

„Най-различни имена в момента чувам, че се опитват да се асоциират с нас. Аз с Георги Цанков никога не съм говорил, до този момент не съм имал нито един разговор, нито едно виждане с него. Виждаме, че разни хора не само се самообявяват , но и някои ходят по различните бизнеси да събират пари от наше име. Ако не сте си говорили с нас, нито можете да бъдете водач на листа, нито можете да бъдете част от листа, нито можете да събирате пари от наше име. Единствените хора, които имат право да правят това, сме си самите ние”, подчерта Кирил Петков.

Той заяви, че в момента се избират водачите на листи, като вторият в тази в Пловдив-град ще е проф. Христо Даскалов. „Той е един от най-добрите професори в областта на безопасността на храните и хранителната индустрия като цяло. Един от малкото български професори е, който е цитиран над 4 хиляди пъти в световните журнали. Така че ще видите и бяла коса до мен- няма да са само млади хора. Засега това са двете имена, които сме финализирали за Пловдив. За областта гледаме няколко имена”, уточни бившият служебен министър на икономиката.

Той заяви, че кандидатите на „Промяната продължава” ще трябва да подпишат договор, с който махат банковата тайна пред всички български институции. Всички трябва да си декларират имуществото, за да няма тайни.

Спря се и на въпроса с бъдещите партньори.

„ Не сме отхвърлили ничия ръка. Още във вторник, надявам се, ще седнем с Демократична България и Изправи се, ние идваме, за да подпишем основни принципи на бъдещо коалиционно управление. Ние абсолютно ясно осъзнаваме, че следващото управление трябва да е коалиционно. И двете формации са първите, с които бихме направили такова коалиционно управление. Едновременно с това не мислим, че е умно и демократично за избирателите, да направим едни общи листи- представете си много десен избирател как ще гласува за Мая Манолова. Ние не трябва да се опитваме да правим политически инженеринг. Трябва да кажем какви са общите цели и принципи на бъдещето управление. Това е най-коректното и към избирателите, и към нашите бъдещи партньори”, обясни Петков.

Добави, че има няколко сериозни условия за политически разговори с ГЕРБ и ДПС.

„ Има едни неща, които ГЕРБ и ДПС трябва да кажат много ясно, за да разговаряме с тях- за тези 2 милиарда на 20 компании, за язовирите, магистралите. Ако кажат, че се отричат от всички тези грехове и вярват, че са направили голяма грешка, разбира се, че бихме си говорили с тях. А за ДПС- първото нещо, което те трябва да кажат е „Признаваме, че Делян Пеевски е един от корумпираните хора и неслучайно нашите външни партньори го обявяват в листа Магнитски”, каза Кирил Петков.

По време на разговора му с медиите, от тераса над заведението „Мекица и кафе“ някои поля и бившият служебен министър, и журналистите с вода. „Ще ни върви по вода“, коментира с усмивка той.

Какво каза още Кирил Петков вижте и чуйте във видеото:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина