АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниПод небето

Да работиш с кеф в Пловдив и да се чувстваш в офиса като у дома си

Международната компания Reward Gateway избра града, за да изгради най-модерния офис, в който работят 220 човека (ГАЛЕРИЯ)

В IT фирмата бебета и кучета са добре дошли  

Много усмихнати млади хора, уникален интериорен дизайн и разнообразни, уютни работни пространства. Така можем да обобщим видяното от екипа на Под тепето в офиса на Reward Gateway. И понеже понякога думите не стигат, за да предадеш впечатленията от видяното, направихме много снимки, за да ви покажем една нетипична за познатите по нашите ширини офис атмосфера.

Пренасяме ви в деня на откриването на най-модерния офис в Пловдив на международната компания тази сряда – 5 февруари 2020 г. В ролята на наш гид влезе Лазар Босаков, главен продуктов дизайнер във фирмата.

„Reward Gateway има над 1800 клиента, които ползват нашата платформа за ангажиране на служителите и вътрешнофирмена комуникация. Всъщност това, което ние правим, е един своеобразен мост между работодателя и неговите служители. Имаме офиси в Америка, в Англия, в Австралия и в България, както и служители, които работят от различни локации по света. В Пловдив е най-големият ни офис, в него работят 220 човека.“

Докато Лазар разказва, пред нас се редуват различни работни зони, окъпани във фирмените цветове на компанията, с естествена светлина, панорамни прозорци, многофункционални и нестандартни мебели, цветя … и усмихнати млади хора.

Фирмата общо е около 500 човека, пръснати в офиси и дистанционни локации по света. „В който и офис на компанията по света да влезете, първото, което ви посреща, е една пъстра стена с мисията на компанията, която е „Да направим света по-добро място за работа,“ допълва нашият домакин.

Явно е, че компанията въплъщава това, което предлага и на клиентите си – комфорт за служителите, който се отразява на ангажираността им, а от там и на удовлетворението, и желанието да дават най-доброто от себе си. Всички печелят от ситуацията, тъй като ангажираните служители са по-щастливи и продуктивни, те разбират мисията и целите на компанията си, и искат компанията им да е успешна. Компанията вярва че “Ангажираните служители изграждат по-добри, по-иновативни, и по-устойчиви организации.”

Усещането в самото пространство е за гъвкавост, креативност и свободен избор. Никой няма “свое застопорено” бюро или пространство, защото всички могат свободно да изберат мястото, от което работят, в зависимост от задачите си и типа работа, която вършат.

Често служителите на фирмата седят на няколко различни места в рамките на деня, и това им помага да постигнат по-добри резултати.

Идеята на офиса е да има максимална естествена светлина – работните бюра са близо до панорамните прозорци.

Всяко място е оборудвано по еднакъв начин, дори столовете са такива, че автоматично се нагласят спрямо тежестта на тялото. Таваните са много високи, а във вътрешността на сградата са всички стаи за срещи.

Пространството е с отворен план, с естествено разделение, постигнато чрез зони за уединение като “Градината” и цветни сепарета за срещи или самостоятелна работа.

Терасата е приятно място за отдих на всички.

Скоро на нея ще има растения и пейки, на които хората да се наслаждават на хубавото време.

Има и стая за игри, в която човек да разпусне. Виждат се Playstation, джаги, настолни игри, даже лего.

„Избрахме Пловдив за наш дом, в София нямаме. И доста дълго време всъщност чакахме, за да имаме наш дом, защото част от нашите ценности и идеята ни беше всички да сме на един етаж, за да можем по-лесно да работим по между си, и да комуникираме с хората от различните екипи.”

Във вътрешността на офиса се виждат така наречените „телефонни кабинки“, от които човек да говори с някого в друга локация.

Стаите за срещи са с различен размер и капацитет могат да се обединят в едно по-голямо пространство чрез подвижна стена, и са оборудвани с екрани и стени, на които може да се пише по време на срещи и брейнсторминг сесии.

Притегателна зона е и стилната кухня с голяма трапезария.

„Това за нас е едно специално място. Покрай храната да се съберем и да ни е уютно.“

Виждаме, че събират разделно отпадъците, а за чистотата и реда в кухнята се грижат всички – точно както в дома си.

Освен това, в IT фирмата бебета и кучета са добре дошли. Убедихме се сами.

На долния етаж компанията разполага с две зали и голямо отворено пространство. Там също има кухненска зона. Модулни мебели позволяват различна подредба на залата, която разполага и с екстри като подвижна стена, мултимедия и шумоизолиращи цветни пана.

Креативният екип на международната компания има идея да предоставя това пространство на различни общности и неправителствени организации безвъзмездно за срещи и събития, както и да организира събития, на които да кани други компании.

„Това е нашият начин да дадем нещо на града ни, да споделим това което сме научили с други подобни компании и екипи, и да предоставим на служителите си пространство, в което да творят и да организират сами събитията, които да ги накарат да се почувстват добре, защото дават нещо от себе си “, казва ни Диди Кирова, Head of Learning в Reward Gateway. 

“Имаме екип от доброволци, които много често организират и се включват в благотворителни кампании. И това пространство би им позволило да правят още повече подобни кампании и в по-голям мащаб.”

Докато беше на гости в новия дом на компанията в „Каменица офис парк“, екипът на Под тепето научи, че току-що завършената делова сграда е заета почти на  100%  и скоро в нея ще работят над 1200 висококвалифицирани служители от различни компании.

Дочухме още, че се водят преговори, Тесла да открие първия си шоурум в бизнес сградата клас А+ .

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

17 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина