ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Събориха вековната Сточна гара на Пловдив (СНИМКИ)

Духът на Spirit – Последният чалга бар край жп линиите рухна под багерите

Сградата на фолк денс клуб Spirit се превръща в отломки, видя репортер на Под тепето.

Това бе последната чалготека от конгломерата на Сточна гара. Духът на Spirit рухна под багерите на инвеститорите от южноафриканския фонд, които опразват терена за строежа на нов мол до ж.п. линиите.

Тук през последните 4 години редовно гостуваха всички фолк звезди от родната и другите балкански сцени, но не за тях е думата.

Това бе най-красивата от всички стари сгради в комплекса край линиите.

Вековната масивна постройка е първата Сточна гара на Пловдив. Тя е построена в края на 20-те години на миналия век от арх. Панайот Калчев, който е правил и Софийската сточна, и гара Подуене. Последните две сгради са запазени, Подуене дори действа като гара.

Сградата на Сточна гара в Пловдив обаче няма статут на паметник.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

17 коментари

  1. Мол ли? Кому е нужно… Не съм от Пловдив, но след като посетих града – съм меко казано Потресена. Толкова история в този град, а те я бетонират и палят, и разрушават. Толкова потенциал има, а те превръщат града Ви в ‘слънчев бряг’ … :/

  2. У Гуньовско е такова положението , а МОЛА е като аквариум плуват из вътре наи различни риби и кои където се закачи, да го обедкостят.

  3. Пловдив, спинкайте си тихичко, селтаците и помаците с кинтите ви опраскаха яко, а вий се радвайте на ЕСК 2019, само че както в тръгнало догодина ще е столицата на необетона, стъклото и краха на пловдивската история!

  4. МРЪСНИЦИ, ЕДИН ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ДА НЯМАМЕ, И ТЮТЮНОВИТЕ СКЛАДОВЕ ОТИДОХА, ХОРАТА НИ ПОДАРИХА, НЯКОИ ХОРА ГИ РУШАТ, И ТОВА АКО Е ПАРЛАМЕНТ, КОЙ ЩЕ ПАЗАРУВА ПО ТЕЗИ МОЛОВЕ, ИЛИ ЩЕ УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ И ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ СМЕ ТАМ. БЛАЗЕ НИ.

    1. В „нормалните“ държави….Ти поинтересувал ли си се изобщо преди да пишеш глупости? А? Пак ли държавата ти е виновна, че СИ ПРОСТ КАТО КУЧЕ?
      Същото беше с големия дъжд преди месец, дето всички такива като теб псуваха и обиждаха отново собствената си държава и управата и пак се ползваха епитети и заучени фрази като „само в България е така“…В същия момент в ЦЯЛА ЕВРОПА БЕШЕ ТАКА И Е БИЛО ТАКА ПРИ ПРЕДИШНИ ПЪТИ! Цял Париж наводнен от един дъжд, иначе нали пак България все ви е черна. Да ви еба майките да ви еба и слепи глупци, чуждопоклонници и заспали олигофрени!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина