БългарияГероите на деняЖивотЗабавлениеНовини

Президентът удостои с медал за заслуги гл. инсп. Димитър Бришимов от Пловдивската пожарна

Началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив, главен инспектор Димитър Бришимов е удостоен с медал за заслуги от президента Румен Радев. Награждаването се състоя тази сутрин в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. След това в социалните мрежи държавният глава написа:

За мен беше чест да връча висши държавни отличия на достойни българи, които не пожалиха сили и енергия, за да спасят човешки животи в България и Република Северна Македония при потушаването на опасните пожари от горещото лято на 2021 г. Екипът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград спаси осем души, сред които четири деца, от пожара на 10 декември 2021 г. в жилищна сграда в града.

Тези смели български мъже не само дават пример на младото поколение и на своите колеги, но вдъхват надежда и на всички нас, че живеем в общество, което приема човешкия живот за висша ценност. Вярвам, че държавното ръководство ще направи всичко необходимо професията на българските пожарникари да се ползва с още по-голямо внимание, ще подобри социалния статус и условията на труд за българския огнеборец.”

С орден „За гражданска заслуга“ втора степен е наградане комисар Георги Пармаков. Отличието е за съществения му принос и заслуги за сигурността и обществения ред в Република България и борбата с бедствия и аварии.

Медал за заслуги в борбата с бедствия и аварии получиха още гл. инсп. Юлиян Петров, комисар Светослав Георгиев и младшите експерти Давид Гълъбов, Димитър Георгиев, Ангел Величков и Димитър Златков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина