Само 26 хиляди, от засегнатите 356 000 работници, са одобрени по програмата „Запази ме“ и все още не им се плаща

Власт Гласове Избори 2021 Новини

„Едва 26 хил. души от 356 хил. работници от затворени обекти на бизнеса са одобрени да получат обезщетение по мярката „Запази ме“, рекламирана от социалния министър Деница Сачева. При обявяването на мярката тя самата посочи, че от засегнатите 356 хил. души, които са в принудителен неплатен отпуск, ще се помогне на 50 хил. души до края на 2020 г. на обща стойност 50 млн. лв. за цялата програма. За първия месец на програмата – декември 2020 г. са одобрени за подпомагане около 14 500 работници с 12 или 24 лв. на де

Тя припомни, че мярката стартира в последния работен ден на ноември. От началото на декември до последните одобрения – на 18 януари, по официални данни на Агенцията по заетостта, за тази помощ са одобрени общо 26 000 души. „В приемната на „Изправи се.БГ“ получихме сигнали от хора, които са получили 24 лв. за един ден от ноември и до момента не са получили други средства, а някои все още изобщо не са получавали помощ,“ подчерта Манолова.

Крайно време е обещаното от политиците и властта да се случва. Да има реална подкрепа за бизнеса и хората, категорична бе тя.

„Властта си увеличи заплатите и не спря получаването на коледни бонуси в държавната администрация. Управляващите не възразиха публично и срещу бонусите и разхищенията на бюджета, извършвани от уж независимите регулатори КЗК, КФН и други,“ припомни Манолова.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.