Кирил Петков: НС гласува утре на извънредно заседание оставката на министър Стефан Янев

Власт Избори 2021 Новини
премиер Кирил Петков МС

Министерският съвет прие решение за свикване на заседание на Народното събрание на основание чл. 78, т. 4 от Конституцията на Република България, съобщиха от правителствената информационна служба. Премиерът Кирил Петков заяви, че на извънредното заседание на парламента утре ще бъде разгледана исканата оставка на министъра на отбраната Стефан Янев и ще бъдат гласувани предложения за нов министър от всички коалиционни партньори.

Кандидатът на Продължаваме промяната за поста е проф. Тодор Тагарев. Това заяви минстър-председателят Кирил Петков след заседанието на Министерски съвет преди минути.

Професор Тодор Тагарев е български военен експерт и дългогодишен служител в системата на българската отбрана. От 13 март до 29 май 2013 г. е министър на отбраната в състава на служебното правителство на Марин Райков. Любопитен факт е , че от 3 май 2016 г. проф. Тагарев е назначен за директор на Института по отбрана. На 31 март 2017 г. е освободен от служебния министър на отбраната ген. Стефан Янев заради „подмяна на тактико-техническите задания“ на проектите за закупуване на нов тип изтребител.

Петков отново обясни, че е работил добре с бившия вече военен министър и заяви, че не може да приеме самостоятелните му действия и изказванията в социалната мрежа, които се различават от официалната позиция.

Не мога да приема и някой министър да заявява, че с неговата оставка правителството става заложник„, отсече Кирил Петков.

Петков отрече, че български войски и самолети ще бъдат изпращани в Украйна.

„Имаме малко на брой летящи самолети и не можем да даваме на никого български самолети, няма и да изпращаме български войски в Украйна“, заяви този следобед премиерът Кирил Петков.

„Нашият брой самолети е абсолютно недостатъчен, даже да пазим нашето небе, така че е пълен абсурд да ги даваме в този момент“, добави Петков.

В началото на брифинга той обяви добрата новина, че автобус със 150 българи е напуснал днес Киев и пътува към страната.

Гледайте във видеото пълния запис на изявлението на премиера Кирил Петков след днешното заседание на Министерския съвет.

 

 

Споделете ни във:

1 thought on “Кирил Петков: НС гласува утре на извънредно заседание оставката на министър Стефан Янев

  1. Утрепко американска отивай си в Канада.НЕ НАТО ФАШИСТИТЕ!!!!ПЕТКОВ НЯМА ДА ИЗКАРА ЦЯЛ МАНДАТ.АМЕРИКАНСКИТЕ ПОДЛОГИ ГИ МРАЗИМ В БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.