Борисов: Успех се постига с диалог, а не с противопоставяне

Власт Новини

„Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват“

По повод отбелязването на 112 години от обявяването на независимостта на България министър председателят Бойко Борисов излезе с обръщение към нацията в профила си в социалната мрежа Facebook.

Той определи историческата дата като „брилянтен ход на българската дипломация и политически елит“ и „пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел“.

Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност.

С решителност и отговорност осъществихме редица стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката – които трайно затвърдиха евроатлантическата ни посока на развитие, защитавайки преди всичко българския национален интерес.

През 1908 г. всички партийни противоречия и лични амбиции са загърбени заради националния идеал. Целта е постигната, а успехът е за целия народ.

И днес хората настояват за икономически и културен напредък и аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза.“

Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери, заключава Борисов.

Споделете ни във:

1 коментар за “Борисов: Успех се постига с диалог, а не с противопоставяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.