Бойко Борисов: Зимата идва в петък. Да се внимава много (ВИДЕО)

Власт Новини Политика

Ситуацията в страната се нормализира. Институциите са в пълна готовност да реагират, включително и на граждански сигнали. Наблюдават се нивата на язовирите и където е необходимо се изпускат контролирано, съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на работното заседание на Министерски съвет днес. Ревизоро изтъкна, че са информирани съседните държави –Гърция и Турция, с цел да предприемат превантивни мерки.

Към момента няма язовири, които да представляват опасност за хората. Това информира министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той посочи, че през миналата седмица е създаден щаб към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, който следи денонощно нивата на водоемите.

На работно съвещание в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов заяви, че максимално бързо трябва да се осигури помощ от Фонда за бедствия и аварии на хората, които имат материални щети.

Министър-председателя предупреди да се внимива и всички да съблюдават превантивните мерки, защото в петък зимата навлиза в страната с пълна сила.

Всички районни пътни управления започват превантивно обработване на пътните настилки поради очакваните снеговалежи и ниски температури.

Електропреносната система в страната е под контрол, докладва ресорният министър Теменужка Петкова. Аварийните екипи са усилени и имат пълна готовност да поемат сигнали.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.